Pretraga

Lagani filmovi koje uvijek možete pogledati: Pet prijedloga koji će vas oduševiti

A- A+

Praznici su idealno vrijeme za pogledati dobar film. Realno, uvijek je dobro vrijeme za pogledati kvalitetan film, ali kad su praznici to ipak činite s manjom dozom krivnje. Najgore je onda kada se napokon odlučite pogledati film, no ne znate što biste gledali. I zato donosimo nekoliko prijedloga!

Foto: Unsplash

Postoji li ljepša stvar nego kad se napokon udobno smjestite pred televizorom/računalom, kad donesete sve grickalice i spremni ste isključiti mozak na nekoliko sati? Još kada to i možete, a da ne brinete o tome što biste zapravo trebali raditi…Idila! Samo jedna stvar vam može poremetiti planove – što gledati?

Vrlo često se dogodi da kada odlučite gledati film, više vremena izgubite na odabir filma, negoli na samo gledanje. Onda vas prođe i volja, počinje rasti osjećaj krivnje, pojeli ste sve grickalice – jednostavno to više nije to. Zato je potrebno unaprijed se pripremiti s odabirom filma. Pogotovo ako ne gledate sami, onda morate obavezno doći s poduljim popisom.

Teško ćete pogoditi koji film se osobi gleda, pogotovo ako o tome niste već nekad ranije razgovarali, no jedno je sigurno – postoje filmovi koje svi vole, univerzalno. Ne govorimo o filmovima koje kritika posebno obožava, već o filmovima čije citate lajkate na društvenim mrežama i scenama koje vam se urežu u pamćenje. Kada ne znate što biste gledali, igrajte na sigurno!

Izdvojeni članak

Korisnici Netflixa na aparatima: Kompanija želi zabraniti dijeljenje lozinke u jednom slučaju

Društvo mrtvih pjesnika

Najgora stvar koja se može dogoditi jednom školarcu jest da naiđe na lošeg profesora. Teško je procijeniti je li veća šteta kada je u pitanju predmet koji vam je zaista bitan i drag, ili kada je riječ o predmetu koji ne možete ni smisliti. Apsolutni je san imati dobre profesore, a možda i najbolji profesor s filma jest upravo profesor John Keating, kojeg glumi Robin Williams.

Radnja filma je dosta jednostavan – u ozbiljan internat dođe šaljiv profesor koji odudara od standarda. Učenici ga obožavaju, a profesori baš i ne. Sa svojim ponašanjem ne da donekle utječe, već doslovno mijenja živote svojih učenika. Njihove, ali i one gledatelja – carpe diem!

Smiješno lice

Audrey Hepburn je glumica koja je iza sebe ostavila mali milijun kvalitetnih filmova, donijela promjene u svijetu mode i općenito, zaista ostavila svoj trag u svijetu (svijetu filma, pop kulture, mode…). Između ostalog, ostavila nam je i film Smiješno lice.

Riječ je o laganom mjuziklu, smještenom naravno u Parizu, u kojem Audrey glumi uz još jednu veliku zvijezdu, Fred Astairea. Hepburn glumi zaposlenicu u knjižari koju žele vrbovati za snimanje u modnom časopisu – nešto što baš i nije njezin đir. Uz to, paralelno se odvija i ljubavna priča, a sve ima sretan završetak, naravno.

Prije svitanja

Možda i jedan od najljepših ljubavnih filmova ikada, ovaj će vam se svidjeti bez obzira na to gledate li inače komedije, fantastiku, trilere ili dramu – film pogađa ravno u dušu i nikad ne promaši. Ako ne vjerujete nama, možete provjeriti i na IMDB-u, gdje mu je ocjena visokih 8,1/10.

Film prati dvoje stranaca koji se upoznaju i zaljube – Julie Delpy i Ethan Hawke. Radnja cijelog filma je smještena u jedan dan, odnosno i manje. Ne dogodi se ništa posebno, već je samo prikazan odnos, i to možda najbolje ikada. Kada vas oduševi prvi dio, samo nastavite gledati dalje – postoje još drugi i treći nastavak.

Dnevnik Bridget Jones

Nekad vam baš treba romantična komedija, i u te dane, najbolji odabir je vjerojatno ovaj film. Bolje rečeno, možda nije najbolji, ali je siguran. Nemoguće je krenuti gledati ovaj film i ne oduševiti se: odlična radnja, fantastični glumci, dobar soundtrack… Treba li vam uopće nešto više?

U glavnim ulogama trio fantastikus: Renée Zellweger, Colin Firth i Hugh Grant. Naravno riječ je o ljubavnom trokutu, no ipak nešto drugačijem od onoga na što ste naviknuli, baš kao što je i Bridget (Zellweger) drugačija heroina. U svakom slučaju, film za pogledati, pogotovo ako ste ljubitelj britanskog humora.

Oceanovih 11

Dobar akcijski film nije samo pucačina i natjerivanje, a to je ono što možete vidjeti i ovdje. Dok gledate film, zaista vam se čini da su svi glumci međusobno najbolji prijatelji, ne samo u filmu već i privatno – da, toliko su uvjerljivi. Ovo je prvi dio trilogije, koju možete i ne morate pogledati u komadu.

U glavnim ulogama su George Clooney, Brad Pitt i Julia Roberts (nije u pitanju ljubavni trokut!, barem ne ovaj..), a redatelj je Steven Soderbergh, koji je režirao i film Erin Brokovich. No, u ovom filmu, ako ne znate, riječ je o velikoj krađi. Ako vam se svidjela serija La Casa de Papel, onda će vas ovaj film oduševiti – riječ je o pljački za koju ćete apsolutno navijati!

Lagani filmovi koje uvijek možete pogledati: Pet prijedloga koji će vas oduševiti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap