Pretraga

Opet se nešto čudno događa s lajkovima na Instagramu: Jeste li i vi dobili ovu obavijest?

A- A+

Instagram je dvije godine nakon najave odlučio tiho povući novu značajku, spekulira se, zbog negodovanja korisnika.

Foto: Unsplash; Solen Feyissa

Na Instagramu svakog tjedna dođe neka novost. Neke su u posljednjih par godina bile dosta šokantne, a određene je popularna aplikacija odlučila i povući nakon negodovanja korisnika.

Fanovi na aparatima

Instagram je još prije dvije godine krenuo s eksperimentalnim skrivanjem lajkova na Instagramu. Nekim su se korisnicima tako lajkovi, odnosno njihov broj, prestali prikazivati na tuđim profilima, a ostali su dostupni samo korisnicima kroz Instagram analitiku.

U startu se oko toga stvorila velika halabuka, što među influencerima i kreatorima, tako i među brendovima. Naime, kod suradnji među brendovima ili poduzećima te influencerima jako je bitan engagement koji korisnik ostvari na sadržaju koji objavljuje putem instagrama. I dok se prije broj lajkova prema broju pratitelja vrlo lako mogao uočiti i usporediti, sad je ta ‘prva linija’ procjene bila na pragu ukidanja.

Ništa od toga

No, to se nije dogodilo. Velik broj korisnika i dvije godine nakon nije dobio novu značajku, a prema posljednjim dojavama, čini se da i neće. Kolegici iz redakcije koja već neko vrijeme nije mogla vidjeti lajkove na fotkama drugih korisnika Instagram je poslao obavijest.

“Želiš li i dalje vidjeti lajkove na objavama? Odaberi želiš li vidjeti broj lajkova na objavama drugih korisnika. Uvijek možeš kasnije promijeniti u postavkama”, stoji okvirno u obavijesti na koju je mogla odgovoriti s “prikaži lajkove” ili “nastavi skrivati lajkove”. Po svemu sudeći Instagram neće prisilno ukidati broj lajkova na objavama, već svakom korisniku ostaviti na osobni odabir.

instagram obavijest

Screenshot: Instagram

Copy link
Powered by Social Snap