Pretraga

Lažna povijest – Abraham Lincoln: Vampire Hunter

A- A+

U moru različitih vampirskih serija i filmova uskoro u hrvatska kina dolazi još jedan film koji se vrti oko omiljenih polumrtvih stvorenja. Kako povijesni film učiniti zanimljivijim? Malo laganja, krvopija, ubojstava i uspjeh je zajamčen. Abraham Lincoln: Vampire Hunter je horor koji prikazuje 16. američkog predsjednika Lincolna koji otkrije da vampiri pokušavaju preuzeti SAD pa ih odluči spriječiti u tom naumu.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter je američki horor inspiriran Abrahamovim tajnim dnevnicima. Navikli smo na istinite povijesne filmove o američkim predsjednicima ili herojske filmovime u kojima se uvijek nađu u problemu kako spasiti Ameriku i cijeli svijet od terorista, izvanzemaljaca i slično. U ovom filmu, koji u hrvatska kina dolazi krajem lipnja, gledat ćete predsjednika kao lovca na vampire.

Glumci

Ako ste mislili da predsjednici nisu muku mučili s vampirima, pogriješili ste. Tako se ovaj put u vampirskim neprilikama našao Benjamin Walker koji glumi 16. američkog predsjednika Abrahama Lincolna. Njegovu suprugu, Marry Todd Lincoln, glumi Mary Elizabeth Winstead. Uz njih u filmu ćete gledati i druge poznate glumce kao što su Dominic Cooper, Alan Tudyk, Ruffus Sewell i Anthony Mackie.   

Sadržaj

Abraham Lincoln je imao samo devet godine kada je ostao bez majke te živio u zabludi da je umrla od mliječne groznice. Iz njegovih dnevnika saznajemo da mu je dvije godine kasnije otac Thomas ispričao kako vampiri nisu izmišljeni i da je sam njegov djed, po kojem je Abraham dobio ime, bio vampir. Najgora istina koju je saznao bila je ta da je vampir ubio njegovu majku zbog očeva duga. Tada Abraham odluči cijeli svoj život posvetiti pronalasku i istrebljivanju vampira. Nakon što osveti majčinu smrt, pokreće posao i političku karijeru, ali čim padne noć ide u potragu. Zaručnicu i sina također gubi zbog vampira, a na kraju i samog Abrahama ubija glumac i vampir John Wilkes Booth. 

Lažna povijest – Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Share via
Copy link
Powered by Social Snap