Pretraga

Legendarni prvašić koji je nasmijao regiju ponovno se pojavio na ekranu

A- A+

Pred nekoliko je godina Pino Reljanović bio prvašić koji je novinarki kazao kako od škole očekuje gluposti i dosadu, a svojom iskrenom izjavom nasmijao je čitavu regiju. Jučer se ponovno pojavio na ekranu, a danas već odrasli dječak pravi je entuzijast za informatikom i robotikom.

Screenshot: YouTube; Hrvatska uživo

Pred nekoliko je godina javna televizija snimala prilog o početku nove školske godine. Ispitivali su tako prvašiće što očekuju od škole, a svima je za oko zapeo maleni Pino sa svojim iskrenim odgovorom.

– Paaa, očekujem gluposti… i dosadu, kazao tada prvašić Pino.

Na pitanje novinarke nije li čuo da je škola super, mali Pino odgovorio je:

– E, pa nisam bome!

Video i ova genijalna izjava postali su toliko popularni, da ih se prisjećamo na početku svake školske godine. Ali, maleni Pino danas je već odrasli dječak i pravi entuzijast za robotikom.

– Dobili smo ih u paketima i bili su skroz rastavljeni. Mi smo ih morali sami sastaviti – sve kotače zaviti, motore ispod, kabele prespojiti kako bi radili, kazao je Pino Reljanović za HRT.

Naime, on je učenik Osnovne škole Fausta Vrančića i danas je jedan od 56 robotičara Šibensko-kninske županije koji se natječu u Croatian makers ligi, koja se održava u 360 škola i ustanova u Hrvatskoj.

– Volim robotiku, volim sve stvari koje su vezane uz informatiku, tehniku, kazao je za kraj Pino i dodao kako, kada odraste, želi biti informatičar ili robotičar.

Legendarni prvašić koji je nasmijao regiju ponovno se pojavio na ekranu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap