Pretraga

Let 3 i ‘Mama ŠČ!’ idu na Eurosong: ‘Pjesmu nismo radili za Doru, ona je antiratne tematike’

Hrvatska je izabrala. Rock bend Let 3 sa svojom pjesmom ‘Mama ŠČ!’ odlazi na Eurosong. Let3 nadmoćno je pobijedio s 279 bodova i ostavio iza sebe drugoplasirane Harmonija Disonance koje su dobile 155 bodova. Let3 otkrio je da ih pravi posao tek sada čeka, ali vesele se cijelom procesu odlaska na Eurosong.

let 3 crveni tepih

Let 3 na crvenom tepihu | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.

‘Mama kupila traktora’ orit će se i u Liverpoolu na 67. Eurosongu. Let 3 nadmoćno je pobijedio na ovogodišnjoj Dori u opatijskoj dvorani Marino Cvetković, u izravnom prijenosu na HRT-u. ‘Mama ŠČ!’ osvojila je i publiku od koje je dobila 174 boda, kao i žiri koji joj je dao 105 bodova.

‘To je naša tipična pjesma’

– Pjesmu nismo radili ni za Doru ni za Eurosong, nego za Let3. To je naša tipična pjesma, antiratne tematike. Osjetili smo da je pjesma atraktivna te da puno govori o situaciji u kojoj se nalazimo, kazao je Let3 na konferenciji za medije.

Let3 osjetio je potrebu, dobili su umjetnički poriv te su se zato odlučili prijaviti na Doru. Svoju pobjedu opisali su kao ‘dominantnu’, a time raste i odgovornost. Sebe smatraju marljivim osobama i Hrvatsku žele predstaviti u najboljem svjetlu.

let 3 dora

Let 3 osvojio je i publiku i žiri | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

– Sponzori, majstori, uključiti se, ugurajte nas da Hrvatska uđe makar u finale, a zašto ne i pobijediti. Sve što radimo, uvijek se jako trudimo da to bude najbolje od nas. Treba nam velika podrška, istaknuo je Let3.

Let3 pozornost je mamio i prije samog nastupa. Na crveni tepih, naime, stigli su traktorom. Otkrili su i da je u pripremama sudjelovalo više od 50 ljudi. Na društvenim mrežama mnogi su se pribojavali da bismo mogli biti diskvalificirani s Eurosonga zbog tematike pjesme, no i sam voditelj delegacije za Eurosong, Tomislav Štengl, rekao je kako problema u samom tekstu nema.

Izdvojeni članak
Opatija

Danas biramo predstavnika za Eurosong: Pričali smo s natjecateljicom Dore koja je pjesmu napisala na faksu

‘Teško usklađujem fakultetske obaveze i glazbenu karijeru’

– Zadnjih godina Eurosong je zaživio, to je jako popularno i prati se. Raditi na pjesmi i koreografiji je užitak. Sve je to proces na kojem još treba raditi. Stvarno bi htjeli da izgledamo na vrhunskoj razini. Pjesma ima dovoljne kvalitete da to tako bude, samo se treba dobro reprezentirati, istaknuo je Let3.

Drugo mjesto na Dori osvojila je Harmonija Disonance s pjesmom ‘Nevera (Lei Lei)’, dok su se u pet najboljih još pronašli Detour, The Splitters i Damir Kedžo. Osim statue Dore, dodijeljena je i nagrada Looksy za najbolju odjevnu kombinaciju Dore. Tu nagradu dobila je Meri Andraković koja je na Dori pjevala ‘Bye Bye Blonde’. Razgovarali smo s Meri koja još studira glumu i lutkarstvo u Osijeku.

– Teško usklađujem fakultetske obaveze i glazbenu karijeru. Pitali su me često zašto se prije nisam prijavila na Doru, a razlog tome je jer jednostavno nisam imala vremena. Sada se konačno mogu posvetiti tome da radim na svojoj karijeri, rekla nam je Meri.

Na ovogodišnjoj Dori sudjelovala je i Martha May koja je svoju pjesmu napisala na faksu, o čemu smo već pisali, ali i Đana koja studira portugalski i francuski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njoj ovo nije prvi nastup na Dori jer je na njoj već sudjelovala 2020. godine. Na ovogodišnjoj Dori pjevala je ‘Free Falin”.

Izdvojeni članak

Underground glazba u Zagrebu: ‘Najviše ju slušaju ateisti, a više od pola ih ima završen fakultet’

‘Mogu uskladiti glazbu sa studijem’

– Ovaj nastup znači mi jedno novo iskustvo, nova poznanstva, a meni je to uvijek najbolje što može izaći iz spektakla poput Dore ili Eurosonga. To su ljudi s kojima ćete jednog dana možda surađivati ili s njima sudjelovati na nekim drugim manifestacijama, objasnila je Đana za srednja.hr.

Đana nam je pak rekla da nema problema s usklađivanjem fakultetskih obaveze i karijere. Kazala nam je da joj je lakše nego što mislimo. Primijetila je da ljudima koji su u glazbi jezici bolje idu. Fakultet joj nije toliko težak te paralelno s njim može raditi i na glazbi.

– Mogu uskladiti glazbu s portugalskim i francuskim. To su moje velike ljubavi i kada nešto radim s ljubavlju, to odradim do kraja. Što se tiče toga da napravim neku pjesmu na tim jezicima, portugalski upitno, a francuski sigurno ne bi negirala, zaključila je Đana.

let 3 crveni tepih
Share via
Copy link
Powered by Social Snap