Pretraga

Lijepa gesta zagrebačkog fakulteta: S po 2.000 kuna nagradio svoje najbolje sportaše

A- A+

Filozofski fakultet u Zagrebu prošli je tjedan dodjelio nagradu Franjo Marković svojim najboljim studentima sportašima odnosno košarkašici Sari Plavaljnin, odbojkašu Filipu Siliću te badmintonašu Filipu Lončariću. Uz priznanja sportaši su motivirani za daljnje uspjehe novčanim nagradama od po 2.000 kuna.

Dobitnici nagrade Franjo Marković/ privatna arhiva

Svake godine Filozofski fakultet u Zagrebu dodijeli do pet nagrada ‘Franjo Marković’ studentima koji su ostvarili zapažene znanstvene, umjetničke, stručne i sportske rezultate. Tako su prošli vikend nagrađeni košarkašica Sara Plavljanin, odbojkaš Filip Silić te badmintonaš Filip Lončarić.

Izdvojeni članak

[Top sportašica] Sara Plavljanin predvodila Sveučilište u Zagrebu do europskog zlata u košarci

Uz cvijeće i diplome, spomenuti su sportaši dobili i financijski poticaj od 2.000 kuna. To je bio povod da ponovno kontaktiramo Saru Plavljanin, vjerojatno u prethodnoj akademskoj godini najbolju sportašicu među svim hrvatskim studentima, koja je između ostaloga predvodila Sveučilište u Zagrebu u osvajanju zlata na Europskom sveučilišnom prvenstvu u košarci te bila MVP tog natjecanja igranog u Kopru.

– Bila mi je iznimna čast primiti nagradu baš zato što se radi o ogromnom priznanju fakulteta. Ja i kolege sportaši smo sjedili u redovima s iznimnim profesorima koji su primali nagrade za akademska postignuća, što uveličava cijeli dojam primanja nagrade.

Uz sva priznanja koja su došla nakon raznih turnira, nagrada ‘Franjo Marković’ mi je baš kao šlag na torti, rekla nam je Sara.

Na kraju dodajmo da je Franjo Marković bio hrvatski književnik i estetičar te prvi dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap