Pretraga

Ljetni DIY projekti koje možete sami napraviti

A- A+

Ljeto je vrijeme besposličarenja i u tome uživamo, no jedino bolje od vremena provedenog radeći ništa jest vrijeme provedeno radeći gluposti. Idealno je kada se ne radi o opasnim glupostima, a većina DIY projekata to nisu!

Foto: Pixabay

Kako god provodili ljeto, šanse su da imate više slobodnog vremena nego inače. Osim ako radite sezonu, u tom slučaju se ispričavamo zbog bacanja soli na ranu… Nadamo se da imate barem dobru ekipu s kojom se zabavljate.

Izdvojeni članak

Plaćeni minimalcem, u kontaktu s turistima koji se ne pridržavaju mjera: Pričali smo sa studentima koji rade u sezoni

No, ako niste na sezoni, vjerojatno dane provodite djelomično prazno. Sada smo već u onom razdoblju ljeta kada razmišljamo kako smo se i previše odmarali, te je došlo vrijeme za pokrenuti se i nešto poduzeti. Ipak, ništa drastično ozbiljno ni teško, već čisto nekakav projekt da vas zabavi na neko vrijeme, a zatim prestane.

DIY projekti su posljednjih godina postali glavni hit, a ljeto je idealno vrijeme za (ne)uspjele pokušaje istih. Ovisno o tome što vas više zanima i što vam više ‘treba’ (nikome ne treba DIY projekt, ali nešto vam je možda korisnije od drugih stvari).

Donosimo nekoliko prijedloga kako možete utrošiti svoje vrijeme, no imajte na umu da se radi o projektima za koje ćete morati utrošiti svoje vrijeme, a i vjerojatno novac kako biste sakupili sve potrebne materijale i stvarčice koje garantiraju uspjeh vašeg DIY projekta. Pa evo dvije ideje!

Tie dye majice

Stvari koje će vam trebati su pamučna majica (po mogućnosti 100% pamuk), i po mogućnosti paket u kojem se nalaze sve kemikalije koje će vam trebati da biste uspjeli sa svojim projektom. Naravno, možete ih i pojedinačno nabaviti: trebat će vam plastične rukavice, velike gumice za kosu, natrijev karbonat (koji fiksira boju) te tie dye boje.

Kada ste nabavili sve, što je veći dio posla, ne preostaje vam puno toga. Morate samo prvo pustiti majicu da se namače u natrijevom karbonatu barem dvadesetak minuta, a zatim majicu zavežete u oblik koji vas zanima (ili neki nepravilan) te krenete bojati određene dijelove.

Na samom kraj, pustite majicu da se osuši, a zatim ju stavite u plastičnu vrećicu (tako cijelu zamotanu i omotanu) te ju pustite da stoji barem osam sati. Znači, idealno preko noći. Kada je napokon prošlo sve to, izvadite majicu i isperite ju toplom vodom, a na samom kraju ledenom. I naravno, operite ju prije početka nošenja!

Home made šalica

Nema ljepše stvari nego popiti prvu kavu ujutro, i to iz omiljene šalice. Ako do sad niste uspjeli pronaći savršenu šalicu za vas, onda će vas ovo razveseliti, zato što donosimo korake kako ju napraviti!

Trebat će vam šalica (vjerojatno obična bijela) te obični flomasteri. Sve što trebate napraviti jest odabrati dizajn koji želite imati, te ga nacrtati na šalici. Nakon toga pustite da prođe nekoliko sati (ili preko noći) da se flomaster sasvim sasuši, a zatim stavite šalicu u pećnicu, te ju onda upalite na 175℃ i ostavite na 30 minuta. Bitno je da ne zagrijete pećnicu prethodno, te da ju ne otvarate tijekom procesa.

Iako je moguće da će dizajn vremenom izblijediti, možete to i spriječiti pravilnom njegom. Nemojte ju prati u mašini već samo na ruke, a ako ju želite dodatno ‘osigurati’, možete ju i dva puta zapeći u pećnici.

 

Ljetni DIY projekti koje možete sami napraviti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap