Pretraga

Ljetno osvježenje: punjena jaja gotova za 20 minuta!

Tijekom vrućih ljetnih dana sve što ne želite je dugo provesti za štednjakom kuhajući ručak ili večeru. Za recept za punjena jaja koji vam donosimo definitivno ne treba mnogo ni vremena ni novca, a u konačnici dobijete ukusan osvježavajući nutritivan obrok.   

Screenshot: YouTube

Za užinu u školi, na faksu ili kao party grickalicu pripremite Corn Dog!

Ako se ove godine niste otisnuli na more ili jednostavno nemate novaca za uživati u ribljim specijalitetima duž jadranske obale, ništa zato u svega 30 minuta možete pripremiti ukusna punjena jaja s tunjevinom u kojima će svi ljubitelji morskih okusa uživati. Ovaj proteinima bogat obrok možete poslužiti kao predjelo, ali može poslužiti i kao ukusna okrijepa ‘s nogu’ za duga ljetna druženja. 

Potrebni sastojci: 

Konzerva tunjevine (svejedno radi li se o komadima ili komadićima)

Majoneza

Kuhana jaja

Postupak pripreme:

Skuhajte nekoliko jaja na tvrdo (ovisno o tome koliku količinu želite) i paralelno dok se jaja kuhaju napravite smjesu od tunjevine. Ocijedite nepotrebno ulje iz konzerve i tunu pomiješajte s majonezom. Kad skuhate jaja očistite ljusku i prepolovite ih na pola dako da dobijete dvije školjke od jaja iz kojih je prethodno odstranjen žumanjak. Nekoliko žumanjaka pomiješajte sa smjesom od tunjevine, a nekoliko ostavite za dekoraciju. 

Nakon toga napunite školjke od jaja smjesom tako da prekrijete većinu unutarnje strane bjelanjka smjesom. Posložite ih na veći tanjur i po njima pospite preostale žumanjke tako da ih sameljete na malo cjedilo za čaj ili rukama da dobijete mrvice. Po želji, tanjur možete ukrasiti peršinom i paradajzom.

Dobar tek želi vam srednja.hr! 

Ljetno osvježenje: punjena jaja gotova za 20 minuta!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap