Pretraga

Lovac i natjecateljica Potjere zaigrali skupa i osvojili titulu najboljeg kvizaškog para u Hrvatskoj

A- A+

Hrvatski kviz savez po deveti je puta organizirao posebno kvizaško natjecanje Prvenstvo Hrvatske u mješovitim parovima. Na njemu je znanje odmjerilo čak 57 parova. Najbolji su među njima Ana Pašalić, pratiteljima TV kvizova poznata po nastupima u Potjeri i Superpotjeri  i Krešimir Sučević Međeral, lovac u navedenim kvizovima.

Ana Pašalić i Krešimir Sučević Međeral najbolji su kvizaški par | screenshot: HRTi

Po deveti put je, u organizaciji Hrvatskog kviz saveza, održano Prvenstvo Hrvatske u mješovitim parovima. Natjecalo se 57 parova iz cijele Hrvatske, a među natjecateljima je bilo i par poznatih lica kao što su lovci Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa, kao i poznati redatelj Mario Kovač.

Prvenstvo je trajalo pet sati

Najboljim parom proglašen je lovac Sučević Međeral iz Potjere i Superpotjere te natjecateljica oba kviza, Ana Pašalić.

– Prvenstvo je trajalo čak pet sati, a pobjedu je odnio par Ana Pašalić i Krešimir Sučević Međeral, koji je postao prvi u Hrvatskoj s tri uzastopna zlata na ovom natjecanju. Drugi su Marijana Jakovašić i Dražen Nemet, a treći su Morana Zibar i Nikola Lazić, priopćio je Hrvatski kviz savez.

Navode i kako se posebna nagrada dijelila i ‘mlađim’ perspektivnim kvizašima, a ‘Zlatna okladija’ se dijelila najboljem rangiranom kvizaškom bračnom paru. Nagrada za najbolji par do 25 godina otišla  u ruke Mirte Ćorić i Borne Škrleca, dok su Zlatnu oklagiju osvojili Sandra i Borko Barić.

Izdvojeni članak
superpotjera

Kakav pothvat: Student PMF-a u Superpotjeri pobijedio petero lovaca i osvojio 20.000 eura

Natjecanje je počelo kao inicijativa za promicanje veće zastupljenosti žena u kvizovima

Morana Zibar s Nikolom Lazićem sudjelovala je na svim izdanjima ovog Prvenstva i kaže da je zadovoljna trećim mjestom te da joj je ovo jedno od najdražih događanja u kviznoj godini. Zadovoljan je i njen kolega s TV kvizova.

– Drago mi je što je Hrvatski kviz savez već deveti puta uspio održati ovo natjecanje koje je počelo kao inicijativa za promicanje veće zastupljenosti žena u kvizovima. Ako se ne varam, to je jedino natjecanje HKS-a kojemu ni korona nije uzrokovala otkazivanje. Također mi je drago što sam osvojio treći naslov zaredom, što nikomu dosad nije uspjelo. Hvala prije svega mojoj partnerici Ani Pašalić, koja je taman povukla kada sam ja zastao, a tu je naravno bilo i plodonosnih savjetovanja oko odgovora. U svakom slučaju, ako se još koji put dogodi da nam redovni partneri budu spriječeni, dobro je znati da imamo plan B. A hvala i sponzorima na vrijednoj nagradi!, kaže Sučević Međeral iz pobjedničkog para.

Kako navode organizatori, prvenstvo se sastojalo od ukupno 84 pitanja, podijeljenih u sedam kategorija po 12 pitanja: povijest, sport i igre, znanost i fizički svijet, pop kultura, visoka kultura, društvo i lifestyle. Na dodatna 42 pitanja odgovaralo je jedanaest ekipa koje su ušle u finale.

– Ovo natjecanje kvizaši najviše vole i uvijek je najveselije. U startu Prvenstvo u mješovitim parovima je nastalo kako bi se potaknulo žene da se aktiviraju u kvizaškim natjecanjima, a postalo je renomirano natjecanje koje se nestrpljivo iščekuje. Koliko znamo, jedinstveno je i u svijetu, poručila je Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza i čestitala pobjednicima i  Staropramenu na podršci i nagradama.

 

Copy link
Powered by Social Snap