Pretraga

Ludost ili kreativnost ljubitelja šminke? Novi viralni izazov potpuno zavladao Instagramom

A- A+

Yasmin, Cloe, Jade, i Sasha – imena su to dobro poznata onima koji su odrastali početkom ovog milenija. One su Bratz, lutke (a kasnije i televizijski likovi) koje su Barbie pomalo izbacile iz mode. Zbog svog snažnog stava, mnoge su ih djevojčice gledale, a neke još i danas gledaju, kao uzor. Posljednjih nekoliko dana, upravo su Bratz lutke postale dio velikog viralnog izazova.

Screenshot: YouTube; James Charles

Bratz lutke, originalne četiri, u prodaju su prvi puta puštene 2001. godine. Prvotna linija lutaka nakon početnog je uspjeha proširena, da bi kasnije svoje mjesto dobile i na malim ekranima. Postale su tako glavni likovi filmova, serija, crtića te video igara. U 2005. tvrtka koja ih je proizvela od prodaje je zaradila oko dvije milijarde dolara, a do 2006. brend Bratz držao je 40% tržišta lutaka.

Izdvojeni članak

Jeste li čuli za Bird Box? Ovaj opasni izazov nastao po Netflixovu hororcu širi se brzinom munje

Ono što ih razlikuje od ostalih lutaka poseban je stil odijevanja, velike oči istaknute tušem i sjenilom jarkih boja te sjajne, napućene usnice. Malotko je mogao znati da će upravo izgled Bratz lutaka u 2019. postati prava inspiracija za veliki viralni izazov na Instagramu.

Naime, beauty influenceri i drugi kreativni ljubitelji šminke masovno su prigrlili #bratzchallenge, u kojemu je jedini cilj uz pomoć šminke što vjernije transformirati se u Bratz lutku. U izazovu su već sudjelovali i neki od najpopularnijih YouTubera, poput NikkieTutorials i Jamesa Charlesa, a prigrlila ga je čak i satiričarka Jenna Marbles, koja je u Bratz lutku transformirala svoga dečka!

I dok jedni smatraju kako je riječ o potpunoj ludosti, drugi korisnici Instagrama ovaj izazov vide kao još jedan način ekspresije umjetničkog talenta i zavidno dobrog baratanja šminkerskim kistovima.

https://www.instagram.com/p/BtlnqzQn7i6/

https://www.instagram.com/p/BtbVORage7e/

https://www.instagram.com/p/BtOhaXyhWTu/

https://www.instagram.com/p/Btb4VBlim8a/

Copy link
Powered by Social Snap