Pretraga

Oni su mali, ali su veliki: Subotom popodne na malim ekranima dječji klasik uz koji su odrasle generacije!

A- A+

Na male ekrane vratili su se kultni, živopisni likovi iz zagrebačkog Naselka! Braća Vragec, Nosonja, Crni Džek i Kumpić, Dado i Marina, Dunja i Vlasta te ostatak Smogovaca uz koje su odrastale generacije, subotom poslijepodne na male ekrane vraća Hrvatska radiotelevizija.

Screenshot: Youtube

Pogled na tjedni raspored programa HRT-a ovaj nas je put iznimno razveselio. Naime, subotama poslijepodne, par minuta prije 16:30, HRT2 prikazuje Smogovce! Prva epizoda iz serijala reprizirana je prije dva tjedna, a za ovotjednu subotu predviđena je treća od ukupno 38 epizoda ove kultne dječje serije.

Izdvojeni članak

Provjerite kako izgleda i što danas radi neponovljiva Vlasta iz Smogovaca

Dok reprize nekih serija gledateljima (opravdano) opasno ‘plešu po živcima’, ova kultna, živopisna serija za djecu malo koga i danas može ostaviti ravnodušnim. Uz Smogovce su odrastale generacije i to od sada već daleke 1982. godine, kada je emitirana prva epizoda na tadašnjoj RTV Zagreb. Nikako ne manje važno, valja istaknuti da je serija stvorena prema istoimenom romanu Hrvoja Hitreca, koji je potom za seriju pisao scenarij.

Kroz 38 nezaboravnih epizoda,  gledatelji prate život u zagrebačkom Naselku, dijelu Peščenice u kojem živi cijela plejada živopisnih, neobičnih i u biti genijalnih likova. Obitelj Vragec i sva braća Vrageci, koji, ‘kao da su vragu iz torbe ispali’, Crni Džek i njegov kompić Kumpić, sitni lopovi koji se svima ipak uvlače pod kožu, nezaboravni Nosonja i njegovi sukobi s prepredenim Djedom Jozom, Dado i njegova zločesta Marina, genije Cobra i njegova lijepa i ljubomorna Vlasta, Dunja i Mazalo, strogi stari Žandar, Bimbo i Maca…

Ako ih dosad nikada niste gledali, oslobodite subotnji poslijepodnevni termin za upoznavanje sa Smogovcima, a ako ste već dobro upoznati s ekipom iz Naselka, ne sumnjamo da će vam biti užitak jednom tjedno vratiti se nezaboravnim dogodovštinama zagrebačkih fakinki i fakina.

Subotom, 16:30, HRT2 – srednja.hr preporuča Smogovce!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap