Pretraga

Maloljetnici dilali drogu: Najčešći kupci bili su srednjoškolci, evo što su im sve prodavali

A- A+

Policija je protiv dvojice maloljetnika s područja Međimurske županije podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u proizvodnju i prodaju droga. Koristili su mobilne aplikacije za dogovor s kupcima koji su najčešće bili učenici srednjih škola s područja Čakovca. Pretragom njihovih obiteljskih kuća pronađeno je više vrsta droga, ali najviše marihuane, ecstasyja i amfetamina.

zaplijenjena droga marihuana tablete vagica na stolu

Foto: PU međimurska

Skoro godinu dana dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije dilali su drogu i to u većim količinama. Policija je nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja protiv maloljetnika podnijela kaznenu prijavu zbog počinjenja više desetaka kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga, a dvojac je predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske.

– Sumnja se kako su u razdoblju od svibnja 2022. do siječnja 2023. godine, prema prethodnom dogovoru s ciljem daljnje preprodaje, nabavljali veće količine raznih vrsta droga, koju su zatim putem komunikacijskih aplikacija za mobilne uređaje nudili na prodaju. Nakon sklopljenih dogovora drogu su najčešće prodavali maloljetnicima u nekoliko srednjih školama na području Čakovca, odnosno u blizini škola ili na drugim unaprijed dogovorenim lokacija, priopćili su iz PU međimurske.

Izdvojeni članak
mladić pali drogu

Novo istraživanje pokazalo: Kokain se u Zagrebu najviše šmrče petkom, s dvije droge smo u europskom vrhu

Droga koju su najčešće prodavali je marihuana, amfetamin, LSD, kokain i ecstasy, a pretresom njihovih obiteljskih kuća policija je pronašla još i sintetske kanabinoide i halucinogene gljive.

– Policijska uprava međimurska posljednjih desetak godina u međimurskim srednjim i osnovnim školama s ciljem edukacije i prevencije provodi razne aktivnosti usmjerene na suzbijanje svih pojavnih oblika zlouporabe droga, alkohola i drugih sredstva ovisnosti. Glavnina aktivnosti usmjerena je prema djeci i mladima te njihovim roditeljima, ali i cjelokupnoj društvenoj zajednici. U dogovoru s ravnateljima škola tijekom narednog razdoblja pojačat će se provođenje spomenutih preventivnih aktivnosti, poručili su iz PU međimurske.

Copy link
Powered by Social Snap