Pretraga

Dobro je znati: Matematikom možete predvidjeti dobitne loto brojeve

A- A+

Matematičar Renato Gianella tvrdi kako je moguće uz pomoć matematike predvidjeti dobitne brojeve na lotu, no za to bi vam ipak trebalo napredno znanje te znanosti.

Loto se smatra igrom na sreću, no matematičar Renato Gianella smatra kako je moguće predvidjeti dobitne brojeve, uz pomoć matematike. Naime, Brazilac tvrdi kako nemaju svi brojevi jednaku šansu da budu izvučeni, a razvio je i web stranicu koja pomaže ljudima da odaberu pogodnije kombinacije, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Jesu li žene doista slabije u matematici? Studija otkrila istinu

Kompliciranom matematikom može otkriti dobitne kombinacije

Ipak, stvari nisu tako jednostavne. Kako biste shvatili kako to funkcionira, trebali biste imati više od temeljnog znanja matematike. Studija se bazirala na 20 lutrija diljem svijeta, a u njoj brazilski matematičar tvrdi kako je moguće predvidjeti rezultate lutrije koristeći se kompliciranom matematikom i teorijama vjerojatnosti.

Gianella je tako otkrio kako je sasvim moguće predvidjeti brojeve koji bi se mogli češće pojavljivati od ostalih, sljedeći iste obrasce ‘ponašanja’ kao što je i predviđeno Zakonom velikih brojeva.

Njegova je studija nazvana ‘Geometrija vjerojatnosti’ – loto brojevi slijede predviđeni uzorak, a pritom je otkrio i da kombinacije brojeva imaju istu vjerojatnost pojavljivanja. Ukratko, moguće je predvidjeti uzorke brojeva koji imaju veće šanse da budu izvučeni.

‘Lutrija nije samo forma kockanja’

Studija također tvrdi kako postoji uzorak koji je primjenjiv u svim lutrijama svijeta, koji se može otkriti koristeći kompliciranu obojenu šablonu.

– Na lutriju se više ne bi trebalo gledati kao na formu kockanja, već na pravu reprezentaciju teorije vjerojatnosti i Zakona velikih brojeva, rekao je matematičar.

Na stranici koju je Gianella napravio ljudi mogu vidjeti mogućnost različitih brojeva da budu izvučeni u 20 različitih lutrija diljem svijeta, no sami čitatelji trebali bi imati diplome iz matematike kako bi je razumjeli.

Matematika iza teorija bazirana je na prethodnim izvlačenjima i uzorcima koji iz njih proizlaze, što znači da prethodno izvučeni brojevi diktiraju vjerojatnost da određen broj bude izvučen.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap