Pretraga

Menzona: Aplikacija za zagrebačke menze

A- A+

Troje studenata Grafičkog fakulteta primijetili su da čak i pri završetku studija još uvijek ne znaju gdje se nalaze sve studentske menze u Zagrebu. Dinko Job, David Kampić i Alexander Štimac odlučili su pomoći svim studentima da lakše nađu menze, uvijek znaju njihovo radno vrijeme, kao i kako doći do njih. Kreativni tim stvorio je tako mobilnu aplikaciju Menzona.

Tim od troje studenata Grafičkog fakulteta napravio je mobilnu aplikaciju Menzona, koja nudi sve potrebne informacije koje se tiču studentskih menzi u gradu Zagrebu. Dinko Job (24), David Kampić (23) i Alexander Štimac (24) tako su zasigurno uslišali želje mnogih studenata, ali i uvijek pomalo izgubljenih brucoša, koji sada na jednom mjestu i na vrlo jednostavan način mogu saznati gdje se nalaze svaka od menzi u metropoli, koje im je radno vrijeme, koje je njeno rangiranje te saznati stanje na iksici, no uz to je dostupno i ocjenjivanje menzi, te jelovnici.

Projekt završili za osam mjeseci

Kreativni studenti na ideju o Menzoni došli su kada su na zadnjoj godini svog studija shvatili da i dalje ne znaju gdje se nalaze sve menze u Zagrebu, a još su manje bili upoznati s radnim vremenom istih. Upravo zato su odlučili izraditi mobilnu aplikaciju koja će sadržavati sve te informacija, ali i još mnogo toga. Svoj su projekt izradili u roku od osam mjeseci.

– Kolega Dinko i ja prije osam mjeseci krenuli smo s razradom cjelokupnog projekta, a za vrijeme ljetnih mjeseci pridružio nam se i Alexander te smo krenuli s kontretnim stvarima – prototipovima aplikacija, web stranica te izradom promotivnih materijala, odnosno plakata. Nakon prikupljenih podataka i razrađenog koncepta, krenuli smo u kodiranje stranice i izradu mobilne aplikacije, a taj je proces trajao tri mjeseca, ispričao je David Kampić.

Svaki slobodni trenutak iskoristili za izradu

Ovaj zanimljivi projekt vjerojatno bi i ranije bio gotov, da se na putu nisu ispriječile fakultetske obveze i polaganje ispita. Dečki su svaki slobodni trenutak koristili za izradu aplikacije, stoga su za to hvatali pauze između predavanja, a vikende trošili na razradu projekta. Za sve je, kako kažu, bilo potrebno detaljno planiranje, kako bi se odmah uklonili potencijalni problemi. Sve što su planirali uspjeli su i napraviti, a jedino u čemu nisu uspjeli bili su jelovnici menzi. – Na tu stavku osobno ne možemo utjecati već nam je potrebna pomoć nadležne institucije koja je u nekoliko navrata odbila suradnju iz nama neobjašnjivih razloga s obzirom na to da je projekt pro bono, a jelovnici su ionako javnosti dostupni, rekao je Kampić.

Aplikacija nudi pet primarnih funkcija:

– Najbliža menza – od vaše trenutne lokacije traži vama najbližu menzu

– Otvorene menze – provjerava trenutno vrijeme i na listi svih menzi prikazuje otvorene, odnosno zatvorene menze

– Popis menzi – pokazuje sve menze u gradu s osnovnim informacijama, uputama (jelovnikom) te galerijom slika

– Rangiranje – Ocjenjivanje menze te pisanje komentara

– Stanje na iksici – Prikaz preostale subvencije, razina prava prehrane, dnevni limit i potrošnja

Žele svi studentima olakšati život

Na aplikaciju su dobili same pozitivne komentare, što i ne čudi s obzirom na to koliko su menze potrebne u životima studenata. Osim pozitivnog feedbacka i podrške dobili su i ponude za izgradnju inačica za druge mobilne platforme, što im je od početka bio i cilj. Misija im je zapravo bila okupiti mlade i sposobne ljude kako bi realizirali projekt i tako olakšali život sadašnjim i budućim generacijama studenata.

Menzona će biti dostupna i na stranim jezicima

Aplikacija je trenutno dostupna jedino na Google playu za android platformu putem ove poveznice. Menzona će također biti dostupna i na stranim jezicima kako bi se i strani studenti na razmjeni lakše snašli i našli svoj put prema najbližoj menzi. Također, uskoro će ovaj kreativan trojac izdati inačice aplikacije za sve ostale platforme, kao i nekoliko poboljšanja na već postojećoj verziji.

Copy link
Powered by Social Snap