Pretraga

Messenger više nije najpopularnija aplikacija: Po broju preuzimanja ‘prešišala’ ga druga mreža

A- A+

Facebookov Messenger više nije najpopularnija aplikacija. U 2020. korisnici su najviše preuzimali aplikaciju TikTok, pokazuju to podaci koje je objavila digitalna agencija App Annie.

Foto. Unsplash

Iako su Facebook i Instagram i dalje vrlo popularni, sve korištenija društvena mreža među mladima je TikTok. To je, između ostalog, vidljivo i iz podataka da je upravo TikTok aplikacija koja se najviše preuzimala u 2020. Prema podacima koje je objavila digitalna agencija App Annie, kineska platforma za dijeljenje kratkih videa jedina je u top pet preuzetih aplikacija koje nisu u vlasništvu Facebooka, piše bbc.com.

Od 2018. otkada je agencija započela s istraživanjem vrh ljestvice do danas su držale Facebookove aplikacije. Osim Tik Toka, WhatsApp, Facebook, Messenger i Instagram i dalje se nalaze u prvih pet aplikacija na svijetu po broju preuzimanja u 2020.

Izdvojeni članak
tiktok

Velika novost na TikToku: Uvode svoju inačicu popularnih ‘storija’

Popularnost Tik Toka porasla je čak i nakon što je bivši američki predsjednik Donald Trump pokušao zabraniti korištenje te platforme u SAD-u. Upravo prošle godine Trump je naredio zabranu novih preuzimanja Tik Toka u SAD-u pod izlikom da ona predstavlja ugrozu za nacionalnu sigurnost jer kineska vlada ima pristup podacima korisnika. Kompanija je odbacila te navode, a novi predsjednik Joe Biden povukao je Trumpovu naredbu.

Tik Tok promjenama na mreži nastoji privući nove korisnike, pa je tako ovih dana najavljeno uvođenje opcije koja će korisnicima omogućiti objavu fotografija i videa koji nestaju nakon 24 sata. Slično je nedavno uveo WhatsApp, a ovakva značajka već postoji na Instagramu, Snapchatu te Facebooku.

Messenger više nije najpopularnija aplikacija: Po broju preuzimanja ‘prešišala’ ga druga mreža
Share via
Copy link
Powered by Social Snap