Pretraga

‘Milijunaš’ se opet snima, umjesto publike uveden novi joker: Poznato i kada se emitira zadnja ovosezonska epizoda

A- A+

Potkraj ožujka HRT je zbog mjera donesenih u jeku epidemije koronavirusa obustavio snimanje kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’, zbog čega je i emitirano nekoliko repriznih epizoda. Snimanje kviza nastavljeno je ovih dana, ali u izmijenjenim uvjetima. Tako više nema jokera ‘Pitaj publiku’, a umjesto njega uveden je joker ‘Tri znalca’.

Screenshot HRT

U srijedu su snimljene dvije, a danas se snimaju još dvije epizode kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’. Nastavak je to snimanja nakon prekida zbog epidemije koronavirusa. Ukupno će dakle biti snimljene četiri nove epizode, ali u nešto drugačijim uvjetima, kažu nam s HRT-a.

Izdvojeni članak

[Zadatak dana] Umirovljeni liječnik u ‘Milijunašu’ otvorio milijunsko pitanje pa odustao: Znate li vi koji je odgovor točan?

– Dosta smo se konzultirati s vlasnicima licence, kolegama iz Sonyja. Cijeli svijet je u karanteni i nalazi načine za nastavak snimanja ‘Milijunaša’. I mi smo svakako htjeli ‘ostati’ u eteru pa smo od nekoliko mogućnosti izabrali onu koja nam, uz poštivanje preporučenih mjera, omogućuje najlakšu provedbu sigurnosnih protokola, stoji u odgovoru urednika kviza, Igora Grkovića.

Najveća je novost da u ‘najbržem prstu’ sudjeluje četiri umjesto šest igrača, a zbog izostanka s publike sa snimanja, umjesto jokera ‘Pitaj publiku’ uveden je joker ‘Tri znalca’.

– Radi poštivanja minimalnog razmaka snimamo s četiri, umjesto sa šest natjecatelja i bez publike u studiju. U skladu s time, umjesto džokera ‘Pitaj publiku’ natjecateljima je na raspolaganju džoker ‘Tri znalca’. Aktiviranjem tog džokera natjecatelj se o točnom odgovoru može savjetovati s jednim od triju znalaca u studiju. To su trojica od petorice natjecatelja koji su u povratničkom ‘Milijunašu’ osvojili najveće iznose (po 125.000 kn). Oni su Bruno Robert Kirinić iz Zagreba, Josip Buklijaš iz Vrgorca i Ivan Jurić iz Županje. Zasad su nevjerojatno otkriće i pravo osvježenje u kvizu pa mogu reći da smo s njima trojicom neka ograničenja uspjeli okrenuli u vlastitu korist, ističe Grković.

Prva od četiri epizode snimljene prema novim pravilima bit će emitirana večeras, a poznat je i datum emitiranja posljednje epizode prije ljetne programske sheme.

– Na taj ćemo način snimiti preostale četiri emisije koje ćemo emitirati završno s četvrtkom 4. lipnja. Budući da ćemo emisije za jesen najvjerojatnije snimati potkraj kolovoza, odlučit ćemo o opciji koja će biti optimalna u tom trenutku, zaključuje Grković.

‘Milijunaš’ se opet snima, umjesto publike uveden novi joker: Poznato i kada se emitira zadnja ovosezonska epizoda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap