Pretraga

Mislite da gejmeri samo igraju igrice po cijeli dan? Upravo skupljaju novac za djecu s teškoćama

A- A+

Gejmeri su još jednom pokazali svima koji imaju predrasude o njima da to nema nikakvog smisla. Humanitarni Streamatron, 24-satni humanitarni stream, događaj je na kojem će se skupljati sredstva za udrugu Zvončići koja radi s djecom s teškoćama u razvoju te njihovim obiteljima.

humanitarni streamatron

Izvor: Good Game PR

Gaming zajednica udružit će se na 24-satnom dobrotvornom gaming streamu Humanitarni Streamatron kako bi sve ljubitelje videoigara pozvali da se donacijama uključe u akciju prikupljanja sredstava za udrugu Zvončići iz Karlovca. Humanitarni Streamatron u organizaciji Good Gamea počinje u srijedu 22. prosinca u 10.00 sati, a moći će se pratiti narednih 24 sata na njihovim YouTube i Twitch kanalima.

Skupljaju novac za djecu s teškoćama

Svakih sat vremena na poziciji igrača izmjenjivat će streameri, influenceri, youtuberi i mnogi drugi koji će igrati različite igre i pozivati gledatelje da doniraju za akciju prikupljanja sredstava za Zvončiće, udrugu za djecu s teškoćama u razvoju. Udruga Zvončići karlovačka je udruga koja već deset godina svakodnevno radi s djecom s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Djeci su u Udruzi na raspolaganju terapija senzorne integracije, radna terapija, logopedska terapija, psihološka podrška i neurofeedback, pomoć u učenju, dramske i likovne radionice, a za dio školaraca svake godine nastoje osigurati i asistente u nastavi. Uz djecu, podršku redovito primaju i roditelji i skrbnici kojima je također potreban oslonac i ohrabrenje, da bi lakše mogli pratiti svoju djecu na njihovom putu rasta i razvoja.

– Kada su nas kontaktirali iz Good Game-a i rekli da su naš rad prepoznali kao bitan za zajednicu i da su odlučili za nas organizirati ovaj event, naravno da smo bili oduševljeni. S obzirom da smo svaki dan zaposleni pružanjem terapija, ne stignemo se dovoljno promovirati pa nas je prije svega vrlo ugodno iznenadilo što nas je netko usprkos tome prepoznao i pristupio nam s ovakvom ponudom. Zahvalni smo na svakoj donaciji koju primimo no najdraži rezultat će nam biti ako ovaj event pomogne da se svrati pažnja na potrebe djece s teškoćama i njihovih obitelji, jer je jedan od glavnih aspekata skrbi za djecu s teškoćama izgradnja inkluzivnog društva, rekla je Snježana Čop, predsjednica i osnivačica udruge Zvončići.

Izdvojeni članak
gejmer pred računalom

Završio prvi e-sport turnir tehničkih fakulteta: Pobijedili su zagrebački studenti, ali ne s FER-a

Puno zvučnih imena

U Streamatronu će sudjelovati poznata imena poput pjevača Zembo Latife, radijskog i televizijskog voditelja Ermina Preljevića, streamera Lavveka, Malajskog Tapira, Dukija, Zefyxo, Marka KC, Ameyshouse, Lukafull, COFI i mnogih drugih.

Osim istaknutih gamera u humanitarnoj akciji pridružit će se Daniel Ackermann – direktor Degordiana, Albert Gajšak – direktor Circuit Messa, Luka Jureško – direktor Submarinea, Tomislav Car – direktor Infinuma, Ivan Jozić – direktor digitalnog razvoja Pevexa, Hrvoje Jugec – esports manager NK Osijek, Antonio Perić – direktor Locastica, Luka Abrus – direktor Five-a, Branimir Karačić – direktor Envyja i Nikola Stolnik – direktor Good Gamea. Svi će oni odmjeriti snage u dijelu programa zvanom CEO CS:GO kada će zaigrati istoimenu popularnu pucačinu.

Priliku da pomognu i usput zaigraju video igre iskoristile su i ekipe Esport Adrie i Game Huba koji će protiv ekipe Good Gamea odmjeriti snage u popularnim naslovima League of Legends i Rocket League. Osim ovih, igrat će se još mnoštvo igara među kojima su i Valorant, Brawl Stars, FIFA 22, Halo, New World, Hades, Among us i druge. Ovo je idealna prilika za sve ljubitelje igara da uz igru podrže i jedan plemeniti cilj.

Pridružite se Streamatronu na YouTube i Twitch kanalu u srijedu od 10.00, a sve informacije možete pronaći na webu Streamatron.good.game

gejmer videoigre
Share via
Copy link
Powered by Social Snap