Miss Universe Hrvatske upala na jedno od najboljih svjetskih sveučilišta: San joj je postati direktorica NASA-e

Djevojka neobičnog imena, 19-godišnja Shanaelle Petty još je u svibnju svojim osmijehom osvojila srca javnosti, kada je na natjecanju Miss Universe Hrvatske proglašena pobjednicom. Ovih dana otputovala je na svjetski izbor za Miss Universe, a možda još važnija vijest je da je nedavno upala na Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Bostonu.

Shanaelle Petty; foto: Facebook

Na MIT-u će simpatična Miss Universe Hrvatske Shanaelle Petty studirati matematiku i fiziku, a prethodno je završila Terry Sanford Highschool u SAD-u. Kriteriji za izbor kandidata dosta su zahtjevni, ali Shanaelle je sve prijemne ispite i intervjue riješila dosta dobro, budući da se našla među osam posto primljenih na MIT. Inače, prema Šangajskoj ljestvici najkvalitetnijih sveučilišta svijeta, MIT se nalazi na visokom 4. mjestu.

Nova Miss Hrvatske ljupka je maturantica iz Senja: Otkrila je kamo će nakon srednje škole

– Za fakultet učiš i pripremaš se iz predmeta koji se traži na prijemnom, pa znaš gdje si, a izbor Miss Universe je ipak jedna velika nepoznanica za mene. Već mjesecima sam u kontaktu s ostalim djevojkama iz cijelog svijeta preko društvenih mreža, no veselim se upoznati ih i uživo, otkrila je 19-godišnjakinja.

Inače, Shanaelle je porijeklom iz Slavonskog Broda, odakle je njena majka koja se pred 20 godina također natjecala za titulu Miss Universe, a preminula je kada je Shanaelle imala samo šest godina. Upravo njoj je posvetila svoju pobjedu na izbroru, položivši na njen grob buket koji joj je poklonjen prilikom proglašenja. Shanaellein otac američki je vojnik, a ne tako davno otkrila je i kako ju zanima svemir te se u budućnosti zamišlja na mjestu direktorice NASA-e.

 

Odgovori