Pretraga

Misteriji iz Teorije velikog praska koje ni znanost ne može objasniti

Serija Teorija velikog praska duboko je vezana uz znanost. Osim što prati živote mladih znanstvenika, postoje stvarni stručnjaci koji provjeravaju činjenice iz showa. Osim toga, glumica Mayim Bialik koja tumači lik Amy Farrah Fowler znanstvenica je i u stvarnom životu. Ide već osma sezona mnogima omiljenog sitcoma, likove iz serije mnogi su zavoljeli, no iznenađujuće je da postoje neka velika pitanja u glavama fanova na koja još uvijek nema odgovora. I znanost tu ne može baš ništa učiniti.

Vjerujemo da ne postoji osoba koja nije pogledala barem jednu epizodu hit serije Teorija velikog praska, a pritom ponešto i naučila. Iako je vezana uz znanost, serija i dalje nije odgovorila na neke od pitanja koja i dalje muče publiku, a vezana su za likove ili dijelove priče o mladim znanstvenicima i jednoj vrckastoj konobarici.

Hoće li dizalo ikada biti popravljeno?

Negdje u trećoj sezoni jedna je epizoda otkrila kako je došlo do kvara na dizalu, za kojeg je kriv Leonard eksperimentiravši s raketnim gorivom i prije nego je Penny uselila u zgradu.

Budući da dizalo ne radi, scene na stubištu postale su velik dio showa. Howard je ipak pokušao popraviti lift, no nije mu uspjelo. Prema komentarima na Comic Conu i Twitteru čini se da do popravka u bližoj budućnosti neće doći.

Kako izgleda Howardova majka?

Jedna od konzistentnih stvari u seriji jest činjenica da Howardovu majku nikada ne vidimo, ali zato jako dobro čujemo. U stvarnom životu majku tumači glumica Carol Ann Susi, no više je puta ponovila kako je producenti ne namjeravaju prikazati.

Zašto svi mrze Aquamana?

Više puta u Teoriji velikog praska ponovljeno je ‘Aquaman sucks’, no nikada ne dobivamo razlog zašto. Pisce serije na Comic Conu su upitali zašto nitko ne voli Aquamana, no jedina je glasina da je razlog taj što unuka njegovog kreatora ne voli tog heroja.

Što znači Howardov bedž izvanzemaljca na dolčeviti?

Howard njeguje osebujan stil dolčeviti, šarenih kopči za remen i uskih traperica, no mnogi su primijetili i bedž malenog izvanzemaljca kojeg često nosi. U mnogim intervjuima potvrdio je da je to dragocijen dodatak, no priča iza njega i dalje ostaje misterij.

Kako je Sheldon izmislio izraz ‘Bazinga’?

Sheldonova fraza ‘Bazinga!’ postala je toliko popularna da su je i mnogi drugi počeli koristiti. Znamo da je to način na koji on daje do znanja da je nekoga zeznuo, no još uvijek se ne zna na koji je način došao do te riječi.

Što piše u pismu Howardova oca?

U šestoj sezoni Sheldon otkrije pismo Howardova oca koje ovaj nije pročitao, budući da ga je otac napustio kao dijete. Howard ga uništi bez čitanja, no Sheldon zna što se u njemu nalazi te sadržaj ispriča ostalima. Ekipa mu odluči ispričati različite verzije priče, od kojih je tek jedna istinita, no ne doznajemo koja.

Postoji više teorija o tome koja je verzija točna, no jedina koje zasigurno neistinita jest Sheldonova, koji je zapravo ispričao fabulu serije Goonies i kasnije promijenio priču.

Kako se Penny preziva?

Ovo je možda najveći misterij od svih i izvor najvećih spekulacija među fanovima. U osmoj sezoni njezino prezime i dalje nije objavljeno, a u intervjuu s producentom Stevenom Molarom otkriveno je kako nije sigurno da će se ikada saznati, piše Huffington Post.