Pretraga

Mlada dizajnerica kreira unikatan nakit i odjeću

A- A+

Željka Molnar 24-godišnja je apsolventica modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Ova Zadranka sa zagrebačkom adresom već je pokrenula tri linije nakita, te brend redizajnirane odjeće. Upravo je kreirala novu kolekciju nakita za svoj najnoviji brend Toxicat, u kojem dominiraju motivi mačaka, ali i drugih životinja. Prva ljubav bila joj je crtanje, pa je u rodnom gradu upisala srednju školu za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost. U školi je talent za slikanje spojila s interesom za modu, pa je kroz tu kombinaciju napravila nekoliko kolekcija odjeće, koje su izložene na lokalnim i državnim modnim natjecanjima. Nakit joj je prije dvije godine izložen uz kolekciju odjeće Zorana Aragovića na Dreft fashion weeku.

Apsolventica modnog dizajna s TTF-a Željka Molnar, unatoč tome što ima 24 godine, uspjela je već pokrenuti tri brenda nakita te jedan odjeće, a uz to sudjelovati na nekolicini modnih revija i natjecanja. Završila je Srednju školu za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost u Zadru, odakle i dolazi. Za njene modne početke presudna je bila ljubav prema slikanju, koju je zatim spojila s interesom za modu. Svoj nakit već je izložila i na Dreft fashion weeku, na kojem je surađivala sa Zoranom Aragovićem.

Unikatne ogrlice s animalnim motivima

Trenutno se bavi izradom nakita s animalnim motivima, kroz brend Toxicat koji je sama pokrenula prošle godine te je svaki komad nakita unikatan.

– S novom Toxicat kolekcijom odmakla sam se od početnog motiva mačaka i razradila razne životinje. Često sam u zadnje vrijeme razmišljala o ribama, sirenama, te njihovim repovima, pa sam odlučila na taj način razraditi novu kolekciju tako što ću spojiti ribe s kopnenim životinjama, ili jednostavno morskim stvorenjima nadodati značajke nekih izmišljenih bića, izjavila je Željka.

Izdvojeni članak

Modna revija redizajniranih komada odjeće

Željka ima mnogo interesa vezanih za modu i dizajn, a vodi i modni blog ‘Lost in Fairytale’. Sama kaže kako ne bi voljela doći u situaciju da se mora striktno usmjeriti. U skoro vrijeme planira upisati i tečaj za dizajnera interijera, a veliku strast joj predstavljaju tetovaže, pa bi se možda u budućnosti okušala i kao tatoo majstor.

Izlagala je svoju odjeću na mnoštvu lokalnih i državnih revija i natjecanja.

– Kao najvažnije svoje postignuće izdvojila bi državno natjecanje u Zagrebu 2007.godine na kojem sam osvojila prvo mjesto u kategoriji modna kolekcija, pod temom op art, zajedno s kolegicom Ivom Kondić, istaknula je mlada dizajnerica.

Izdvojeni članak

Otkrijte zanimanje: Za modne dizajnere Hrvatska nije idealna država

Staroj odjeći dajemo novo ruho

Osim nakita, Željkina preokupacija u posljednje vrijeme je Vintage Faith. To je brend redizajnirane stare odjeće, koji je pokrenula zajedno s kolegicom Tinom Lončar.

– Cilj nam je pomalo zaboravljenoj vintage odjeći dati novi izgled i učiniti ju modernom. Svaki komad odjeće je unikatan. Za sada smo s Vintage Faithom izlagale na ljetnom Bazaaru ove godine, pojavljivale se u raznim tiskovnim medijima primjerice, Stilist magazinu, V magazinu Večernjeg lista te Budi.In prilogu dnevnika 24 sata. Naš rad je popraćen i na nekoliko domaćih i stranih blogova, istaknula je.

Cure obrađuju odjeću tehnikom izbjeljivanja, bojenja te oslikavanja tkanine. Print na odjeći dobivaju i salvetnom tehnikom, a uz to dodaju i u posljednje vrijeme popularne zakovice. Na neke odjevne predmete dodavaju perle, a na neke trodimenzionalnu boju za tkaninu koja svijetli u mraku.

– Alexander McQueen, Thom Browne, Viviene Westwood neka su od imena u modnom svijetu čijim se radovima divim. Makar sam nedavno došla do zaključka da ne želim pretjerano izdvajati imena, jer me se uvijek nešto više ili manje zna dojmiti. Sve ovisi o trenutku u kojem gledam kolekciju i kojoj sam fazi u svojoj glavi. Ovisno na što se koncentriram u tom trenutku, rekla nam je Željka.

Svoje radove prodaje i poklanja, a interes za njen nakit i odjeću se širi. Stoga će u skoro vrijeme kroz svoj brend Toxicat unutar kojeg je dosada izrađivala samo nakit, početi dizajnirati i oslikavati posuđe, modne dodatke kao i odjeću.

Copy link
Powered by Social Snap