Pretraga

Mlada hrvatska violinistica osvojila svijet

A- A+

Još jedna mlada Hrvatica obara svijet svojim talentom. Violinistica Carolina Blašković pobjednica je prestižnog American Protégé International Piano and Strings natjecanja na kojem je potukla konkurenciju iz Južne Koreje, Australije, Amerike, Mađarske i brojnih drugih zemalja.

Facebook |foto:Carolina Blašković

Inače, American Protégé International Piano and Strings Competition je natjecanje namijenjeno svim talentiranim studentima i odraslim glazbenicima iz cijeloga svijeta, a pobjedniku se pruža nastup u renomiranom njujorškom Carnegie Hallu. Naša je Carolina od 62 natjecatelja bila najmlađa sudionica.

Carolina niže glazbene uspjehe

Mlada 20-godišnja Zagrepčanka studentica je velikog, londonskog Royal College of Music i ovo nije prvi put da je talentirana Carolina za svoj rad dobila međunarodno priznanje. 

Uz brojne zapažene nastupe, mlada glazbenica slavila je i na Flame Competitionu u Belgiji, pariškom Bravo Competitionu te na Stockholm International Music Competitionu u Švedskoj. 

Za veliki i slavljenički nastup na drugom kontinentu, Blašković je odabrala dvije skladbe – Faust Fantaziju Henryka Wieiwskoga i Sonatu za violinu i klavir Francisa Poulenca, 1. stavak.

Mlada hrvatska violinistica osvojila svijet
Share via
Copy link
Powered by Social Snap