Pretraga

Mladi glumci koji su glumili starce

A- A+

U raznim filmovima glumci često glume likove koji su od njih stariji po nekoliko desetaka godina, no zahvaljujući vještim vizažistima izgledaju kao da im je to prava dob. U nekim slučajevima se pretjera sa šminkanjem pa glumci izgledaju kao ovisnici o botoksu, no većinom gledatelji steknu dojam kako ih doista glume starci.

Šminka čini čuda, a to osobito možete zamijetiti u filmovima u kojima mladi glumci igraju likove koji imaju preko 20 ili 30 godina više od njih. U takvoj su se situaciji našli Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Tom Cruise i mnogi drugim. Pogledajte kada su se glumci postarali za potrebe filmova te kako izgledaju kao starci.

Brad Pitt – ‘The Curious Case of Benjamin Button’

U 2008. godini Brad Pitt je glumio Benjamina Buttona koji se radio kao starac te s godinama postajao sve mlađi. Kao 50-godišnjak Benjamin se zaljubi u 30-godišnju Daisy (Cate Blanchett), no njihova ljubav je nemoguća budući da stare u suprotnim smjerovima.

Leonardo DiCaprio – ‘J. Edgar’

Mnogi su kritizirali izgled Leonarda DiCapria u filmu ‘J. Edgar‘ koji je snimljen 2011. godine, jer je u starosti prikazan plastično ili kao da je postao ovisan o botoksu. Film prikazuje profesionalni i privatni život direktora FBI-ja koji je u 48 godina karijere skrivao dosta mračnih tajni.

Tom Cuise – ‘Tropic Thunder’

U komediji ‘Tropic ThunderTom Cruise je toliko ušminkan i maskiran, čim je postaran za nekoliko godina da čak pojedinci nisu shvatili o kojem je glumcu riječ. Glumio je Les Grossmana 2008. godine, a čak se u toj ulozi 2010. godine pojavio na pozornici s Jennifer Lopez na MTV movie awards.

Samuel L. Jackson – ‘Django Unchained’

U Tarantinovu filmu ‘Django Unchained‘ 65-godišnji Samuel L. Jackson glumi negativca Stephena koji izgleda 20-ak godina starije nego što poznati glumac doista jest.

Hugh Jackman – ‘Les Miserables’

Hugh Jackman glumi u mjuziklu ‘Les Miserables‘ Jeana Valjeana gdje je prikazan njegov život od mladih dana pa sve do duboke starosti. Valjean završi kao rob zbog ukradene kore kruha, zatim prekrši uvjetnu kaznu i ostatak života provede skrivajući se od Javerta. Pogledajte kako je Hugh Jackman pred kraj filma izgledao kao starac.

Rade Šerbedžija – ‘Prosjaci i sinovi’

U kultnoj seriji ‘Prosjaci i sinoviRade Šerbedžija se pojavljuje kao Matan u mladim danima te u starosti za vrijeme boravka u ludnici, kako bi izbjegao zatvor. Uz Radu, nekoliko desetaka godina dobili su i Iva Marijanović (Nuša), Špiro Guberina (Divac) i drugi Kikaševi potomci.

Copy link
Powered by Social Snap