Pretraga

Mladi Hrvat osvojio europski turnir u LoL-u: Nagrada 50 tisuća dolara!

A- A+

Jučer je završio europski LCS, odnosno natjecanje u League of Legendsu, to jest jednoj od najpopularnijih video igara današnjice. To nam vjerojatno i ne bi bila toliko zanimljiva vijest da turnir s unosnom nagradom nije osvojila peteročlana ekipa unutar koje je na jednoj od ključnih pozicija 17-godišnji Zagrepčanin Luka Perković. Za osvajanje turnira Lukin tim G2 Esports dobio je 50.000 dolara!

Ekipa G2 Esports u kojoj nastupa 17-godišnji Zagrepčanin Luka ‘Perkz’ Perković osvojila je u Krakowu europski LCS odnosno turnir u League of Legendsu, kojeg dnevno igra oko 20 milijuna ljudi, izvještava riftherald.com. Ovaj, za mjesec dana punoljetni Hrvat, već je na glasu kao najbolji igrač LoL-a ‘s ovih prostora’, a svoju snagu dokazao je i na spomenutom turniru. Stoga će zajedno s timskim kolegama podijeliti 50 tisuća dolara, koliko im pripada osvajanjem LCS.

Izdvojeni članak

Naš najbolji igrač League of Legendsa uskoro bi se mogao naći među profesionalcima

– Najveća nagrada koju sam dobio za nastup na turniru je 500 eura, a najveći sam uspjeh postigao kada sam sa svojim klanom dogurao do kvalifikacija za League of Legends Championship Series. Međutim, u tom profesionalnom natjecanju dozvoljeno je igrati samo starijima od 17 godina pa sam morao prepustiti svoje mjesto, rekao nam je još prije godinu i pol ‘PerkZ’, koji je u to doba tek došao u ozbiljnu ekipu, budući da su ga uočili međunarodni LoL skauti.

Kao što zaključujete i iz ove vijesti, prihodi od igranja su u međuvremenu Luki višestruko naraslo, a osim nagradnih fondova na turnirima, igrači koji su članovi ekipa koje nastupaju u LCS-u zarađuju i od ugovora, prijenosa na Twitchu te reklama.

Inače, Luka je završio glazbenu školu, a još uvijek pohađa XI. gimnaziju u Zagrebu. Kako nam je u spomenutom razgovoru iz 2014. rekao, svakodnevno s ekipom LoL igra tri sata, a kada su u pripremama za neki turnir, trening se zna oduljiti i na šest sati na dan.

Očito se ovom 17-godišnjaku ta količina vremena provedena ispred kompjutorskih ekrana isplatila, budući da se vinuo među LoL velikane, koje su obožavane poput filmskih ili rock zvijezda. 

O tome će vam posvjedočiti i predstavljanje u potonjem videu, koje je Esports napravio kada je Lukin tim ušao u LCS. Pobjedničku partiju G2 Esportsa nad Splyceom pogledajte na ovom linku

Share via
Copy link
Powered by Social Snap