Pretraga

Mladi rapper koji se stihovima bori protiv nepravedenog svijeta

A- A+

Da kreativnost ne poznaje granice pokazuje primjer 17-godišnjeg
Renata Ojurovića, koji priprema svoj prvi studijski rap album. Pričali
smo s ovim nadarenim učenikom četvrtog razreda Upravne i birotehničke
škole u Zagrebu.

Mladi Renato nas je zarazio svojim iskrenim stihovima i ozbiljnošću koja
nije tipična za nekoga njegovih godina. Pitali smo ga nekoliko pitanja s
nadom da ćemo dokučiti od kuda dolazi njegova inspiracija.

Prvi poticaj u smjeru stvaranja glazbe za mladog glazbenika je došao od prijatelja, čiji demo album je Renato poslušao kada je imao samo 15 godina.

– Prije dvije godina sam u Kulturnom centru Dubrava upoznao Tibora Sabu Rimu. Kada sam poslušao njegov album shvatio sam da i ja želim snimati. Volim zaista sve vrste glazbe, od countrya do heavy metala, a od rap izvođača najveći utjecaj na mene ima grupa Gym Class Heroes, rekao nam je Renato. 

Ljubav prema glazbi i puno glazbenih ideja doveli su ga do glazbenog studija, gdje trenutno nastaje njegov prvi pravi album. Mladić ima velike planove za budućnost, no trenutno je fokusiran na to da ovih nekoliko pjesama s kojima će se predstaviti svijetu budu najbolje što on može ponuditi.

– Naravno da mi je san da jednog dana velik broj ljudi čuje ono što ja stvaram. Za sada je to sve u početnoj fazi i ne zanosim se previše, rekao nam je mladi umjetnik.

Za ovog srednjoškolca teme za pjesme se nalaze na svakom koraku.

– Inspiraciju ne crpim iz nekih posebnih događaja, već se jednostavno pojavi, u šali je izjavio Renato, te dodao da mu je trenutno najdraža pjesma ‘Nema Ničega’, koja opisuje njegov pogled na svijet kao jednu veliku iluziju u kojoj je samo na prvi pogled sve dostupno, izjavio je naš sugovornik. 

Za kraj nam je mladić opisao događaje koji su se dogodili na njegovom porodu, te koji samo na prvi pogled imaju utjecaj na njegov život. U majčinoj utrobi nerođeni Renato je ostao bez kisika. Zbog komplikacija pri porodu zadobio je blago oštećenje desne strane tijela, odnosno motorike desne ruke i noge.

– Ne utječe to na moj svakodnevni život jer sam skroz samostalan, okružen dobrim prijateljima i ne opterećujem se time. Veliki sam optimist i vjerujem da se sve može ostvariti kada unesemo malo više truda u ono što radimo. To nema utjecaja na moje pjesme, barem ne za sada. Ono o čemu ja pišem je vezano uz neke moje događaje iz života, uz neke moje ideale i puno drugih stvari, rekao nam je s puno entuzijazma mladić, odlučan u tome da ga prije svega definiraju njegovi stihovi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap