Pretraga

Mladi splitski programeri smislili aplikaciju koja štiti učenike od opasnosti na internetu

A- A+

Mladi su splitski programeri smislili aplikaciju koja uči djecu o opasnostima na internetu i kako im se oduprijeti. Osnovne škole na području grada već su dobile aplikaciju, a u planu je i širenje na Zagoru.

stockfresh.com

Izdvojeni članak

Evo kako najbolje zaštititi fotografije i ostale podatke na internetu

Splitska policija prva u Hrvatskoj na lokalnoj razini i na moderan način može zaštititi djecu na internetu i društvenim mrežama. U toj gotovo revolucionarnoj odluci pomogli su im mladi programeri koji su izradili aplikaciju sigurne mreže ‘SafetyNet – Bitka za sigurnost’ kojom djeca kroz zabavu uče kako se zaštititi od opasnosti što vrebaju “na mreži”, piše HRT.

Radi se o aplikaciji za djecu u višim razredima osnovne škole, a glavni joj je dio kviz znanja iz područja sigurnosti na internetu. Uz kviz, tu su i razni edukativni materijali o elektroničnom zlostavljanju, zloćudnim aplikacijama, društvenim mrežama i elektroničkoj pošti.

Osnovnoškolci se tako mogu upoznati s temama poput lozinki, sigurnosti bežičnih mreža te pročitati savjete kako sigurno komunicirati na internetu.
Aplikacija je rezultat suradnje Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), Udruge mladih programera, grada Splita i policijskog odjela prevencije.

Sve osnovne škole u Splitu već su dobile informativni materijal i velike letke koje financira Vijeće za prevenciju te se na svim stranicama osnovnih škola nalazi aplikacija SafetyNet – Bitka za sigurnost. Od rujna policija ima namjeru projekt proširiti i na županiju, točnije na osnovne škole u Zagori.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap