Pretraga

Zadarski studenti svojim talentom oduševili svijet: A.K.A Crescendo stigao do polufinala najvećeg a cappella natjecanja

A- A+

Kažu da se dobar glas daleko čuje, pa je tako bilo i sa zadarskim studentima okupljenim u a capella grupu  A.K.A Crescendo. Svojim glasovnim i glazbeni umijećem uspjeli su zadiviti i žiri najvećeg svjetskog a capella natjecanja Varsity Vocals-The Open, na kojemu su dospjeli do polufinala, a iako im je finale promaknulo, kažu, prezadovoljni su rezultatom.

A.K.A. Crescendo|screenshot; YouTube

A capella grupa A.K.A. Crescendo osnovana je na Sveučilištu u Zadru 2013. godine, sastavljanjem dvaju konkurentskih grupa s kampusa. Ovom zanimljivom tehnikom  obrađuju domaće i strane pjesme, od tradicionalnih do popularnih, i ne posustaju pred novim izazovima.

Odlučili su se tako prijaviti i na najprestižnije svjetsko natjecanje a capella grupa Varsity Vocals – The Open, gdje su se našli u polufinalu.

Izdvojeni članak

Studenti zapjevali na kolodvoru u 3 ujutro i oduševili viralnim videom

– Ponosni na naš trud, znoj i vjeru u nemoguće koja nas je dovela do polufinala najvećeg svjetskog a cappella natjecanja Varsity Vocals – The Open, javljamo vam vijest da nam finale u New Yorku (ove godine) ipak nije bilo suđeno. Iako se to možda čini kao tužna vijest, kod nas nema niti jedne trunke očaja već samo veselje što smo bili počašćeni boriti se bok uz bok s tako velikim a cappella ‘zvjerkama’, poručuju mladi umjetnici.

No, iz polufinala nisu izašli praznih ruku, već je član benda Filip Rušin osvajač nagrade za najboljeg beatboxera za čitav set pjesama.

– Nikada nećemo zaboraviti dan kada si prvi put ušetao na našu probu i kada smo već tada svi (osim presamokritičnog tebe), znali da te čekaju velike stvari! Hvala vam svima na porukama, zagrljajima, inboxa, riječima podrške i neslomivoj vjeri u nas i ovo što radimo. A posebno hvala cijeloj ekipi Kneževe palače u Zadru koja nam je ustupila prostor u kojem smo snimili naš polufinalni set i majstoru od tona – Saši Miočiću uz kojeg smo zazvučali bolje nego ikad i kojem smo dužni 38 kava za svaku kaplju znoja i živaca koji je potrošio s nama dok smo se ohrabrili, prestali tresti, duboko udahnuli i odradili to najbolje što možemo, poruka je A.K.A. Crescenda.

Na natjecanju su se predstavili 9 i pol-minutnim setom od tri pjesme. Prva je izvanredna obrada pjesama Cheap Thrills i I Will Always Love You (Sia i Whitney Houston), druga je Runnin’ (Beyonce i Naughty Boy), a treća je obrada Jailhouse Rock i Daj obuci levisice (Elvis Presley i Danijel Popović).  Koliko izvanredno mladi Zadrani zvuče u svakoj sekundi svoga seta, možete poslušati u nastavku.

 

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap