Pretraga

Mladog varaždinskog gimnazijalca na YouTubeu gleda dva milijuna ljudi

A- A+

Tin Golubić je na prvi pogled obični varaždinski srednjoškolac. Voli druženja, filmove i serije, kao i većina ostalih mladih. Ono po čemu Tin razlikuje od ostalih je ljubav prema mađioničarskim trikovima. Počeo je kada mu je bilo samo pet, a dvanaest godina kasnije ga je na YouTubeu pogledalo dva milijuna ljudi.

screenshot/youtube

Izdvojeni članak

Matematički trikovi koje nas nisu učili u školi

17-godišnji Tin Golubić učenik je varaždinske Prve gimnazije koji se od svojih vršnjaka ne razlikuje mnogo. Voli druženja, izlaske, filmove i serije, ali i još nešto. Naime, on je i mađioničar, a osobito voli trikove s kartama.

Neke trikove smišlja sam

– S pet godina brat mi je pokazao prvi trik s kartama i ja sam bio oduševljen. Kad mi je rekao tajnu trika shvatio sam da taj trik može napraviti svako te sam ga odlučio pokazati svima koje poznajem. Tri godine kasnije, kad sam bio drugi razred osnovne škole, tata mi je kupio dvd s magičnim trikovima za početnike i tada sam se jako zainteresirao za to i počeo vježbati svakodnevno. Glavna podrška mi je bio brat koji me stalno poticao da učim i izmišljam nove trikove, rekao je Tin za e-varazdin.

Kako kaže, zna kako se izvodi većina trikova, ali se specijalizirao za one kartaške jer tako može u bilo kojem trenutku i bilo gdje zadiviti prijatelje. Neke je trikove učio preko interneta, a neke je i sam smislio.

– Nakon što sam pohvatao osnove i većinu tehnika počeo sam učiti teže trikove kojih nema baš puno na internetu. Doskočio sam i tom problemu pa sam neke trikove i sam osmislio. Druge sam naučio s dvd-a koje mi stric šalje iz Sjedinjenih Američkih Država. Za naučiti jedan trik mi treba možda 15 do 20 minuta, jer sad znam gotovo sve tehnike te samo trebam zapamtiti kada što napraviti i to uvježbati, kaže Tin za e-varazdin.

Dva milijuna pogleda na YouTubeu

A osim što izvodi trikove, mladi varaždinski mađioničar ih i snima. posjeduje youtube kanal sa 130 video zapisa na kojem ima pet tisuća pretplatnika te dva milijuna pogleda. I, kako stvari stoje, karte će mu se provlačiti po džepovima i kroz prste još dugo vremena.

– Planiram se baviti mađioničarstvom kao hobijem i zarađivati od toga, ali uz pravi posao, zaključuje Tin.

Mladog varaždinskog gimnazijalca na YouTubeu gleda dva milijuna ljudi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap