Pretraga

Mobilne aplikacije koje bi trebao imati svaki student

A- A+

Danas gotovo svatko ima pametni mobitel, a uz to se pruža mogućnost korištenja doslovno tisuća aplikacija različitih namjena od kojih je dobar dio njih potpuno besplatan. Neke od njih od posebne će koristi biti studentima za kojemu smo odlučili napraviti listu aplikacija koje bi im mogle zatrebati u svakodnevnim situacijama.

digitaltrends.com

Bilježenje na predavanjima, razmjena PowerPoint prezentacija, slanje i primanje različitih tekstualnih dokumenata danas su svakodnevica za gotovo svakog studenta. Kako bi vam olakšali svakodneve obaveze, kreirali smo listu aplikacija za Android platformu koje će vam olakšati život a možda vas i spasiti u situacijama kada nešto zaboravite.

Simplenote + Flick Note

Izdvojeni članak

Hrvati napravili edukativnu aplikaciju koju već koristi 2 milijuna ljudi

Ukoliko na predavanjima bilješke bilježite na računalu, savjetujemo vam da to učinite uz aplikaciju Simplenote koja se potpuno besplatno može instalirati na svako računalo. Radi se o programu namijenjenom upravo za bilježenje. S druge strane, na svoj pametni telefon instalirajte Flick Note, aplikaciju koja se povezuje sa Simplenoteom. Tako će bilješke koje ste napravili na računalu uvijek biti dostupne i na vašem pametnom telefonu i moći ćete im pristupiti u bilo kojem trenutku.

Everstudent

Evernote je aplikacija koja je u posljednjih godinu dana postigla nevjerojatnu popularnost da se jedno vrijeme govorkalo čak i da ju namjerava preuzeti Facebook. Radi se o jednostavnoj aplikaciji namijenjenoj za brzo bilježenje svake što želite zabilježiti iz bilo kojeg razloga, bilo tekstom ili slikom. Aplikacija kao takva vrlo se lako može prilagoditi i za studente, no da preskočite taj dio savjetujemo vam da jednostavno downloadate ‘Everstudent‘.

Odlučite li se na bilo koju od ovih aplikacija, vaše bilješke biti će vam dostupne na apsolutno svakom uređaju na koji naiđete, samo se ulogirate na svoj profil.

DropBox

Izdvojeni članak

Aplikacije za lakše buđenje

Malo je toga što u nekoliko posljednjih mjeseci nije rečeno o Dropboxu a danas ga koriste oni koji ga trebaju, ali i oni koji ga ne trebaju. Ova aplikacija koristi se tako da ju instalirate na sva računala, pametne telefone i tablete koje imate. Za njega će na svakom od uređaja biti dodijeljen jedan folder u kojemu će se nalaziti svi dokumenti kojima onda možete pristupati s bilo kojeg uređaja koji ima instaliran Dropbox. Ukoliko mijenjate dokument na jednom od uređaja, on će se promijeniti i na svim ostalim uređajima. Ukoliko napravite Word dokument ili PowerPoint prezentaciju, samo ju upacite u Dropbox folder i oni će se pojaviti na svim ostalim uređajima.

Svoj USB stick slobodno pospremite u ladicu.

Tape a Talk Voice Recorder

Na predavanju se upravo priča o pitanjima koja bi mogla završiti u ispitu ili nešto sasvim drugo, ali jako važno, a vama se baš sad ne za zapisivati ili ne možete doći do komijske olovke? Iz džepa izvadite svoj telefon, uključite ovu aplikaciju i jednostavno snimite glas govornika.

Studious

Studentski život itekako ima svakoj čari, no povremeno se događaju situacije u kojima cijeli dan ne uspijete normalno ni sjesti, a kamoli zapamtiti sve što morate učiniti tokom dana. Upravo za takve slučajeve namijenjena je aplikacija ‘Studious‘ koja je kombinacija kalendara i takozvane ‘to-do’ liste na koju ćete zabilježiti sve što morate učiniti u budućnosti, a uređaj će vas na to i redovito podsjećati.

Skype

Trebamo li uopće išta objašnjavati? Želite nekoga kontaktirati potpuno besplatno i to samo zvučno ili i videom, Skype je idealna aplikacija/program za to. Naravno, pod uvjetom da ste spojeni na Wi-Fi kako vas po glavi ne bi lupio prenapuhani račun za internet promet.

WhatsApp

Izvrsna aplikacija za besplatno slanje poruka svima koji imaju istu aplikaciju koja je danas zaista široko rasprostranjena. Ukoliko i niste spojeni na Wi-Fi na nekom hotspotu, ova aplikacija troši zaista malo internet prometa pa čak i ako šaljete stotine poruka na mjesečnoj bazi.

handyCalc Calculator

Vrlo jednostavno – kalkulator. A on uvijek dobro dođe, čak i ako ne studirate matematiku, fiziku ili neku sličnu granu.

Mint

Izdvojeni članak

Švercanje na razini: ‘ZET karta’ aplikacija i web stranica

Jedan od najvećih problema s kojim se susreće svaki student je i budžet. Ukoliko vas financiraju roditelji ili se financirate sami, svaka kuna u studentskom razdoblju života je jako važna. Mint je aplikacija u koju možete svaki dan unositi na što trošite novac i kako ga trošite, a na kraju mjeseca vidjeti na što ste trošili previše i na čemu možete uštedjeti. Vrlo, vrlo korisno.

Ostale aplikacije

Da smo na razini zapadnih zemalja Europe, preporučili bismo vam i aplikacije poput Yelp ili pak Happy Hour Finder koje u realnom vremenu imaju podatke o najjeftinijim mjestima gdje nešto prigristi ili gdje trenutno traje happy hour. S obzirom da vam ove aplikacije neće biti od pomoći u Hrvatskoj, njihovu instalaciju preporučamo samo ako volite putovati.

Mobilne aplikacije koje bi trebao imati svaki student
Share via
Copy link
Powered by Social Snap