Pretraga

Mobitel vam se ne puni dobro? Pokušajte ovaj trik prije nego što ga odnesete na servis

A- A+

Prašina, mucice i prljavština, idealni su ‘nametnici’ za ući u priključak za punjenje na vašem mobitelu. Iako mala količina prljavštine neće značajno utjecati na vaš uređaj, on s vremenom može postati toliko prljav da se više ne želi puniti. Mi ćemo vam pokazati kako to srediti.

Foto: Matej Markovinović I srednja.hr

Ako imate poteškoća ‘gurnuti’ kabel punjača u mobitel ili vam se pak teže puni i često gubi konekciju, vjerojatno je vrijeme da očistite priključak za punjenje na vašem omiljenom uređaju.

Naime, noseći mobitel u džepu ili torbi, prašina, mucice i prljavština automatski se skupljaju u priključcima vašeg uređaja. Iz tog je razloga preporučljivo da tu i tamo očistite priključke, kako se ne bi dogodilo da vam se mobitel prestane puniti.

Kako sigurno očistiti priključak za punjenje

Budući da se unutar priključka za punjenje nalaze poprilično osjetljive komponente, preporučljivo je da čišćenje ne obavljate pomoću oštrih, metalnih stvari. U to spadaju pribadače, vrh noža, spajalice te alati za otvaranje prostora za SIM karticu.

Dakle, za čišćenje uzmite štapić za uši ili čačkalicu, odnosno nešto ‘mekano’ što neće oštetiti osjetljive komponente. Nakon toga, laganim pokretima izvlačite iz priključka za punjenje nakupljeno ‘smeće’ kojeg će vjerojatno biti i više nego što ste očekivali. Isto to možete ponoviti i s utorom za slušalice, koji je također osjetljiv na prašine, mucice i prljavštinu.

Priključak za punjenje. Foto: Matej Markovinović I srednja.hr

Što ako to ne upali?

Ako vam se mobitel nakon ovog čišćenja i dalje ne želi puniti, onda savjetujemo da za početak provjerite ispravnost vašeg punjača. To ćete, naime, učiniti tako da posudite punjač od vaših ukućana i provjerite puni li se pomoću njega vaš mobitel. Ako to nije slučaj, preporučujemo odlazak na servis.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap