Pretraga

Modni hit devedesetih ponovno zaludio sve tinejdžerice, a bit će popularan i ove jeseni

A- A+

Još od vremena u kojima je vladala kraljica Nefertiti (14. stoljeće pr.Kr.) ženski je vrat bio važan adut i pravo ‘prazno platno’ modne industrije. Upravo iz tog razloga ne začuđuje činjenica kako je upravo to dio tijela na kojemu najčešće nosimo nakit. Kao i svi modni trendovi tako se mijenja i dizajn ogrlica, a na scenu se u velikom stilu vratio modni hit devedesetih – uska ogrlica, tzv. choker.

Screenshot: Leon the Professional; YouTube

Cara Delevigne, Kendall Jenner, Gigi Hadid – najveće trendseterice današnjice u velikom su stilu na modnu scenu vratile, za mnoge djevojke nakit djetinjstva, popularni choker.

Čini se kako se ne radi samo o trendu koji je bio popularan u ljetnim mjesecima, jer su najpoznatiji modni dizajneri poput kuće Givenchy, Oscara de la Rente, Saint Laurenta vratove svojih modela na revijama za nadolazeću jesen ukrasili upravo nekom od varijanti chokera.

Kate Winslet 1998. / Rosie Huntington-Whiteley 2016.

No bilo da se radi o metalnim, satenskim ili ogrlicama izrađenim od žice, moramo primijetiti kako znaju biti dosta skupi, pogotovo za džep jedne školarke ili studentice. Stoga smo si dali malo truda i pronašli ideje kako sami možete izraditi ovu trendy ogrlicu i ‘podići’ svoju jednostavnu odjevnu kombinaciju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap