Pretraga

Morana ne bi prošla maturu iz Hrvatskog jezika: Pogledajte na kojem je pitanju kiksala

A- A+

Sinoćnja Potjera ostat će upamćena po tome što je nakon dugo vremena jedna natjecateljica dospjela u završnu potjeru, radi čega je od lovkinje Morane dobila i ‘pobjedničku ružu’, premda je na kraju igre kao pobjednica izašla lovkinja.

Screenshot: HTV

Izdvojeni članak

Mlada i buntovna: Pogledajte kako je u prvom srednje izgledala ‘opaka’ lovkinja iz Potjere Morana Zibar

No, dizelaški početak igre, nije sugerirao još jedan uspješan ulov od strane Morane Zibar. Naime, već na prvom pitanju u igri na ploči, u kojoj su se sučelile sinoćnja kapetanica Barbara i lovkinja, potonja je pokleknula na pitanju, zbog kojeg bi pala na maturi iz Hrvatskoga jezika.

Pitanje je glasilo – ‘Koji je junak iz lektire završio u Sibiru?’, a među ponuđenim odgovorima su bili Bazarov, Raskoljnikov i Vronski.

Natjecateljica Barbara je prilično brzo ponudila točan odgovor, no lovkinja je nakon vidljive nesigurnosti i premišljanja, u Sibir poslala Turgenjevljeva Bazarova.

S obzirom da je Zločin i kazna i ove godine standardno nalazi na popisu djela za esej iz Hrvatskog jezika na državnoj maturi, znači da bi ovakav promašaj mogao skupo stajati one koji će pristupiti tom standardiziranom ispitu.

Lovkinju ipak nije skupo stajao budući da je, kako smo prethodno naveli, dvočlanu ekipu ulovila u završnoj potjeri.

Morana ne bi prošla maturu iz Hrvatskog jezika: Pogledajte na kojem je pitanju kiksala
Share via
Copy link
Powered by Social Snap