Pretraga

Možete li ih prepoznati sve: Znate li koji oblik tjestenine najbolje ide u koje jelo?

A- A+

Postoji jako puno stvari koje su neizostavne svakom studentu, a između ostalog je i tjestenina. Tjesteninu, ovisno o tome odakle ste, moguće da zovete manistra ili pašta, ali u svakom slučaju, mislite na istu stvar. Sva sreća, tjestenina ne diskriminira – odaziva se na bilo koje od tih imena.

foto: Ana Šoda | Srednja.hr

Možda i najbitnija namirnica u svakoj studentskoj kuhinji je upravo tjestenina. Postoji nekoliko razloga zašto je to slučaj, kao što jest pristupačnost (cijene prikladne studentskom budžetu), brzina spremanja, jednostavnost spremanja, ali i raznolikost. Iako je tjestenina uvijek tjestenina, ipak oblik itekako utječe na sam okus jela.

Postoji mali milijun oblika, a koliko znate o njima? Vjerojatno i previše. Studenti su poznati po tome da se često fokusiraju na pogrešne stvari, pa tako ne čudi što je tjestenina vrlo zanimljiva tema. Ipak, kako piše All Recipes, postoji 27 različitih oblika tjestenine, a moguće i više. Mi ćemo ih izdvojiti nekolicinu najpoznatijih.

Capellini

Kada su u pitanju špageti, bitno je naglasiti da nisu svi isti – debljina itekako utječe na priču. Capellini su oni najtanji, pa će najbolje pristajati upravo uz lagane i kremaste umake.

Farfalle

Poznate i kao leptirići, Farfalle su odličan izbor kada pripremate nešto što traži maleni oblik tjestenine. Ipak, za razliku od ostalih oblika, one su dosta plosnate, pa i to uzmite u obzir.

Bucatini

Kao što su capellini najtanji špageti, tako su bucatini najdeblji. I ne samo što su najdeblji, već su i šuplji, pa su samim time ekstra zanimljivi. Možete ih poslužiti u azijskim jelima, ili samo s umakom od rajčice.

Fusilli

Hoćemo li pretjerati ako kažemo da je ovo najpopularniji oblik među studentima? Vjerojatno ne. Oblika spirale, dugačke su i pomalo deblje, a omiljene su i zato što ih je teško raskuhati. Možete ih ubaciti u bilo koje jelo umjesto špageta, ali i u salate.

Penne

Postoji nekoliko podvrsta penna – one s rigama ili glatke? U svakom slučaju, odličan su izbor s umacima koji imaju malo veće komade hrane. Jednostavno, ti komadići će skliznuti u samu tjesteninu i iznenaditi vas.

Rigatoni

Sličnog oblika su i rigatoni, samo što su oni nešto veći – širi i dulji. Doduše, postoje i one ultra kratke varijante, pa se možete uvijek odlučiti i za njih. U svakom slučaju, pasat će uz gotovo svako jelo!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Frankie’s Foods And Rooms (@frankiesfoodsandrooms)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap