Pretraga

Na YouTube uskoro stiže velika promjena? Dio korisnika više ne vidi ‘dislajkove’ na videima

A- A+

Većina društvenih mreža funkcionira na način da putem određenih ikonica korisnici mogu reagirati i tako kreatoru uputiti poruku sviđa li im se sadržaj ili ne. YouTube, koji u jednom svom djelu ima sve značajke društvene mreže (dvostrana komunikacija, izrada profila, praćenje korisnika, svi mogu kreirati sadržaj, newsfeed, priče, itd.) također ima mogućnost ‘lajkanja’ odnosno ‘dislajkanja’ videa. No ova kompanija sada testira veliku promjenu – skriveni broj ‘dislajkova’.

Foto: Unsplash; Christian Wiediger

YouTube je započeo s testiranjem onoga što bi mogla biti jedna od dosad najvećih promjena na platformi – ‘dislajkovi’ na videima neće biti javno vidljivi. Iz kompanije javljaju kako je riječ o manjem eksperimentu u kojem će kroz različite vrste dizajna nastojati ukloniti broj ‘dislajkova’, iako niti jedan od njih ne uključuje potpuno uklanjanje ikonice za ‘dislajk’.

– Povratne informacije od strane korisnika uvijek će biti važan dio YouTubea. No, kreatori sadržaja kažu nam da javni prikaz broja ‘dislajkova’ utječe na njihovo zdravlje i dobrobit te privlači one koji provode ciljane kampanje ‘dislajkanja’, poručili su iz YouTubea.

Kreatori videa i dalje će moći vidjeti broj ‘dislajkova’ unutar YouTube Studija.

– Za gledatelje, ako ste dio eksperimenta, i dalje možete ‘lajkati’ ili ‘dislajkati’ video kako bi kreator dobio povratnu informaciju i kako bi preporuke sadržaja bile usklađene s vašim interesima, kažu iz kompanije.

Oni koji su dio ovog eksperimenta, ne mogu se ‘odjaviti’ iz njega, a svoje dojmove mogu podijeliti ovdje. Iz YouTubea poručuju kako će im to pomoći kod odluke hoće li, kako i kada ova novost ugledati svjetlo dana.

Na YouTube uskoro stiže velika promjena? Dio korisnika više ne vidi ‘dislajkove’ na videima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap