Pretraga

Način spavanja pokazuje razinu bliskosti u vezi

A- A+

Način na koji spavate u krevetu sa svojim partnerom ili partnericom može mnogo reći o stupnju bliskosti koji imate u vezi, zaključak je to najnovijeg istraživanja prezentiranog na znanstvenom skupu u škotskom Edinburghu.

– Parovi koji se tijekom noći dodiruju, sretniji su u vezi od onih koji to ne čine, zaključak je to istraživanja koje je psiholog Richard Wiseman proveo na uzorku od 1 100 ljudi, piše portal Klix.ba.

Tim znanstvenika se fokusirao na udaljenost na kojoj spavaju partneri te su tražili korelaciju s razinom sreće u veze.

Studija je pokazala kako najviše parova spava okrenuto leđima jedno drugom, čak 42 posto. Jedna trećina parova noći provodi okrenuto na istu stranu, a svega četiri posto ih je okrenuto jedno prema drugome.

Izdvojeni članak

Video: Kako izgleda veza kada dečko i cura zamijene uloge

Posebno je bitan bio rezultata prezentiranih na simpoziju u Edinburghu, odnosi se na udaljenost na kojoj parovi spavaju. Onih 34 posto koji se dodiruju tijekom noći sretniji su od ostalih jer se način spavanja reflektira na partnera, tvrdi Wiseman.

Valja napomenuti kako je ovo istraživanje potaknuto radom Samuela Dunkella. Taj je poznati psihijatar otkrio da su ljudi koji spavaju u položaju fetusa osjetljivi na kritike i prilično neodlučni. Također je ustvrdio kako su oni koji preferiraju spavanje na leđima samopouzdani, a spavači potrbušnim stilom – perfekcionisti.

Način spavanja pokazuje razinu bliskosti u vezi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap