Pretraga

NAGLASITE SVOJE OČI!

A- A+

Imati zavodljive i velike oči san je svake žene i, naravno, razlog postojanja dekorativne kozmetike. Pokušavajući istaknuti svoje oči, šminka će ti biti najbolji prijatelj dokle god budeš poznavala one male tajne koje oči ističu ili pak smanjuju. Tajna je u umjerenosti, jer ne kaže se bezveze, manje je više! Da bi naglasila oči ne trebaš nanositi šesnaest slojeva već zgrudane maskare jer to ne izgleda nimalo lijepo. Niti se truditi postići efekt obrvama (cure misle da je to lijepo i da je IN, no iskreno, imati kockaste, dugačke i pretamne obrve nije nimalo privlačno. Zašto? Zato što nije prirodno!). A da ne govorim o različitim očima zbog loše stavljenog tuša, olovke, sjenila… sve su to već viđeni razlozi lošega make-upa i koliko se god truditi putem tekstova objasniti vam kako se to zapravo radi – nikakvog pomaka ne vidimo jer se te velike greške uzastopno ponavljaju.

MALE i VELIKE OČI

Pokušati ću vam objasniti i tekstom i slikama, jer slike ipak objašnjavaju više. Prvo i osnovno što je bitno znati jest da je crna boja ona koja vizualno smanjuje oči. To ne znači da je djevojke s manjim očima ne bi trebale uopće upotrebljavati, već znači da one moraju izbjegavati nanošenje crne olovke unutar očiju te također oko očiju. Tuš je poželjan, dokle god bude stavljen identično na oba oka. Želiš li vizualno povećati svoje oči nanesi najsvjetlije sjenilo u nutarnji kut oka te sa sve tamnijim tonovima sjenila završavaj svoj look. Na slikama koje slijede korišteno je bijelo sjenilo sa šljokicama kao neutralno i ljubičasto.

KORAK 1.

Odaberi svjetlu neutralnu boju sjenila koju ćeš koristiti kao podlogu i izaberi boju sjenila za koju želiš da prevladava na tvojim očima. Na primjer, lagana bež boja ili boja meda bolje pristaje djevojkama koje imaju tamniji ton kože, dok siva ili svjetla roza više pristaje svjetlijim.

 

KORAK 2.

Pod korak dva spada nanošenje sjenila. Moj način je prikazan na slici ispod, stavim maramicu ispod oka kojeg šminkam jer se sjenila jako truse i ne volim kada mi samo malo sjenila padne na obraz jer se sa pudera to više ne može maknuti, a na suncu takve mrlje su vidljive. Kada smo nanijeli sjenilo na željeno mjesto i kada to izgleda onako kako smo htjele, sa kistom ili možete čak sa štapićem za uši lagano izblendati rub sjenila, Razlog tome je taj što prijelaz boje na očima nebi smio biti vidljiv, odnosno odjedanput prekinut.

KORAK 3.

Korak 3 posvećen je umjetnim trepavicama. Za one koji žele u drugom tekstu više ću se dotaknuti trepavica, sada samo površno. Razlikujemo svakakve vrste, od parcijalnih (tri umjetne trepavice u jednom “korijenu” koji se lijepi jedan do drugoga), klasičnih dugačkih, trepavice do pola oka, sa cirkonima, perjem i svakakvim čudima. A te čudne ostavljam za drugu priču. Odlučite li se za lijepljenje trepavice morate imati: trepavice koje ste se odlučile lijepiti, posebno lijepilo za umjetne trepavice, pincetu, puno strpljenja i mirnu ruku.

KORAK 4.

Kada ste gotovi sa sjenilom i trepavicama, na red dolaze tuš ili olovka. Što se tiče tuša vjerujem da se nema što puno objašnjavati, već smo se sve susrele s njim i nosile ga barem jedanput. A kada je olovka u pitanju, morate voditi brigu o različitim stvarima kao što su higijena (ima li čep, ako nema nemojte ju koristiti jer je to veliki izvor bakterija), je li našiljena, odgovara li tvojoj boji očiju.. Također bitno je nakon nekoliko sati nošenja olovke baciti pogled dali se boja razmrljala i ako je, popraviti je. Tako da je dobro olovku uvijek nositi sa sobom.

KORAK 5.

Uvijač za trepavice – preporučila bih ga svima (osim onih sretnica koje prirodno imaju lijepo uvijene trepke ili one koje si rade minival) zato što uvijene trepavice također vizualno povećavaju oči. Još jedna stvar vezana za uvijač, koja je najbitnija, jest to da uvijač uvijek koristite prije nanošenja maskare. Uvijanjem trepavica nakon nanesene maskare uništit ćete trud koji ste uložile u mazanje trepavica, sve će se slijepiti. A to nitko ne želi…

KORAK 6.

Maskara. I to je to, samo maskara. Sve već znamo o tom čudu. Voljela bih samo obratit pažnju na njenu higijenu, vodite brigo o tome, nemojte ju previše dijeliti niti ostavljati dugo otvorenom.

KORAK 7.

Pola obavljenog posla predstavljaju i obrve koje su danas još uvijek od velikog broja žena zapostavljene. Smatram da nije dovoljno sam čupati obrve i to je to. Potrebno je puno uređivanja, rezuckanja, čupkanja, nekima i bojanja obrva. No prvenstveno češljanja. Kao što češljate kosu jer želite da bude uredna, tako bi trebalo postupati s svojim obrvama.

I zadnji korak, KORAK 8. govori o izjednačavaju očiju. Naime, ako primjetite da su možda malo različito nanesene crte tuša, sjenila ili nečeg trećeg nemojte se naljutiti ili rastužiti jer ipak ste došle do zadnjeg koraka! Pokušajte ujednačiti štapićem za uši, to sigurno neće biti problem. 

Ja sam Antonija Novosel, profesionalni make-up artist. Moju stranicu možete pronaći na linku http://www.facebook.com/A.N.makeupartist.

To bi bilo sve za danas, budite lijepe, pazite na postojanost šminke i pokažite svima kako ste lijepo našminkane! Do sljedećeg čitanja…

Copy link
Powered by Social Snap