Pretraga

Najbolja knjižnica u Hrvatskoj nalazi se u gradiću koji ima manje od 8.000 stanovnika

A- A+

Kao najbolja knjižnica u Hrvatskoj prema izboru Hrvatskog knjižničarskog društva nagrađena je Knjižnica i čitaonica Grada Preloga. Nagradu je ravnateljici ustanove Maji Lesinger, uručila Dunja Holcer, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva u petak, odnosno dan prije Dana hrvatskih knjižnica, koji se obilježava 11. studenog.

foto: Knjižnica i čitaonica Grada Preloga

I tako dok su tisuće ljudi, prema procjenama njih ukupno preko 130.000 strujale ovogodišnjim Interliberom, mala međimurska knjižnica, u gradiću s oko 7.800 ljudi, doživjela je svoje zvjezdane trenutke, dobivši u svojim prostorijama laskavo priznanje, u konkurenciji šest knjižnica, a temeljem utvrđenih kriterija i javnim glasovanjem.

Obrazloženje predsjednice Povjerenstva za dodjelu nagrade Romane Horvat, možete poslušati u potonjem prilogu.

Osim laskavog priznanja knjižnice godine, dodijeljena i nagrada za najbolji promotivni film knjižnici, knjižničnim uslugama ili bilo kojoj vrsti promocije knjižnica.

Izdvojeni članak

Donosimo nekoliko dobrih razloga zbog kojih ne smijete propustiti Interliber

U konkurenciji 17 filmova iz cijele Hrvatske, nagradu su u toj kategoriji osvojili učenici Gimnazije i strukovne škole Juraj Dobrila iz Pazina, za najbolji promotivni film o knjižici.

– Natječaj  je bio otvoren od 11.10. do 7. 11. 2017., a promotivni film u trajanju do minute i pol trebao je na najbolji način predstaviti rad knjižnice, a taj su posao u predstavljanju naše školske knjižnice obavili učenici Berto Lušetić i Ana Mendica s voditeljem profesorom Igorom Dobrićem, pohvalila se na svojim mrežnim stranicama Gimnazija i strukovna škole Juraj Dobrila iz Pazina.

Za razliku od najbolje knjižnice, u ovoj je kategoriji pobjednik određen prema najvećem broju glasova publike.

Najbolja knjižnica u Hrvatskoj nalazi se u gradiću koji ima manje od 8.000 stanovnika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap