Pretraga

Najbolji animirani glazbeni spotovi

A- A+

U moru glazbenih spotova koje svakodnevno pregledavaju milijuni bilo na računalima, televiziji ili svojim mobilnim uređajima, ponekad se izvođači odluče za animiranu verziju. Uz strane pjevače i grupe, animirne spotove su birali i neki glazbenici s naših prostora.

Pojedincima je važna pjesma, dok na glazbeni spot i ne obrate pažnju, dok drugi uživaju u pričama koje prate tekst izvedbe. Međutim, ponekad se izvođači odluče za animirani spot, a mi vam donosimo nekoliko najzanimljivijih koji su nastali na našim područjima.

Dubioza kolektiv ‘Kažu’

Popularni bosanskohercegovački sastav čije se pjesme vrte oko nepotizma, korupcije i sličnih političkih tema iz dana u dan su sve popularniji. Osim što su nastupali po brojnim festivalima diljem svijeta, zadnjom objavljenom pjesmom su privukli i ljude kojima se inače ne sviđa njihov glazbeni pravac. Uz to što je pjesma ‘Kažu’ postala veliki hit, njen je posebno karakterističan, stoga provjerite sami zašto se našao na našem popisu najboljih animiranih spotova.

Zooster ‘Ko je jamio’

Još jedan sastav koji dolazi iz susjedne BiH je Zoster koji je osnovan prije 13 godina. Ovu petorku karakterizira neobičan smisamo za humor, a kao rezultat spomenutoga nastao je i spot za pjemsu ‘Ko je jamio’.

Dino Dvornik i TBF ‘Shlapa’

Na posljednjem albumu Dine Dvornika ‘Pandorina kutija’ trebala se naći i pjesma ‘Shlapa’, no ipak je smrt preduhitrila Dina u naumu da ju objavi. Međutim, članovi TBF-a su odlučili nastaviti njegov posao te je pjesma objavljena. U animiranom spotu se uz dvije vesele muhe pojavljuju popularni TBF-ovci kao i kralj funka.

S.A.R.S ‘Buđav lebac’

Spot za pjesmu kojom se srpska grupa S.A.R.S. proslavila, ‘Buđav lebac’ izrađen je u nedostatku financijskih sredstava na kućnom računalu. Beogradska grupa, čiji je naziv nastao od kratice za svježe amputiranu ruku Satriania, danas je prepoznatljiva po širokom rasponu glazbenih žanrova, a animirani spot njihove prve objavljene pjesme dokazuje kako novac nije presudan za uspjeh.

Disident ‘Pop Miro’

Zagrebački bend Disident relativno je mlad sastav kojega su mnogi zapazili nakon objavljivanja kontroverznog animiranog spota za pjemsu ‘Pop Miro’. Članovi su izjavili kako ovim spotom nisu imali namjeru ikoga vrijeđati, nego da su htjeli prikazati kako su i svećenici ljudi kao svi drugi te da i oni mogu imati mane. Provjerite što je to šokiralo Hrvate u njihovom spotu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap