Pretraga

Najbolji filmovi o vanzemaljskim posjetima

A- A+

popdose.com

Radnja filmova o invaziji vanzemaljaca je prilično jednostavna. Skoro pa je neizostavna scena u kojoj mala zemlja stoji u pozadini dok se prema njoj približava veliki invazijski brod. Vanzemaljci ili uništavaju velike gradove s nekim velikim laserom ili šalju svoje postrojbe. Na kraju došljaci gube glavnu bitku, koja je obično događa na američkom tlu. Na našu sreću, ipak postoje varijacije na temu.

Donosimo vam listu najboljih filmova ovog žanra. Naša selekcija sadrži komedije, klasike i ozbiljne radove poznatih redatelja. Sve ih povezuju posjetitelji iz svemira.

War of the Worlds

Bilo je jasno da Spielberg mora napraviti film koji će na spektakularan način prikazati sukob naše planete i stranog svijeta. Strašni vanzemaljci porobljavaju stanovništvo zemlje i čini se da ih ništa ne može zaustaviti, dok na kraju ne dođu bakterije i ostali mikrobi. Jedan od rijetkih filmova ove vrste koji nema onu dirljivu scenu motivacije zemljana na konačnu borbu. Teško je napraviti govor motivacije za alergiju koja je na kraju dotukla invazijsku silu.

Mars Attacks

Vrhunska parodija na sve filmove ovog tipa napravila je odličan posao. Mnogi smatraju da je ovo jedan od filmova koji najbolje prikazuju što se redatelju Tim Burtonu mota po glavi svaki dan. Mali zeleni napadači će vas sigurno nasmijati sa svojom idejom kako bi invazija zemlje trebala izgledati.

Independence Day

Moglo bi reći da je ovaj film iz 1996. stvorio cijeli žanr SF filmova koji kombiniraju srcedrapajući govor uz američku zastavu i veliku dozu humora. Will Smith zapravo može zahvaliti svoju karijeru ovom izuzetno zabavnom filmu. Iako se ipak najviše zasluga za pobjedu mora dati liku kojeg je glumio Jeff Goldblum. Ipak je čovjek prepoznao da i vanzemaljci koriste Windowse i da je najbolji način da ih se pobjedi tako da im se u sustav ubaci virus. Živjeli hakeri!

Transformers Serijal

Ovdje su stvari već postale čudne. Jedni vanzemaljci dolaze na zemlju kako bi je obranili od drugih, i onda ih zemljani protjeraju, ali se oni ipak vrate i opet spase zemlju. Sve skupa ne treba gledati male propuste u priči nego uživati u prilično zabavnom serijalu u kojem su najzabavniji likovi Megan Fox i čudni roboti.

Men in Black Serijal

Sad nam je jasno, Will Smith je izgradio karijeru na druženje s vanzemaljcima. Ovdje ipak nije u pitanju invazija, već borba elitnog zemaljskog odjela sa svemirskim zločincima, no bilo bi svakako šteta propustiti staviti ovaj zabavan serijal na listu. Pohvale idu na račun velikog spektra zanimljivih likova koji su nam predstavljeni kroz serijal. Za razliku od ostalih ovakvih filmova vanzemaljci nisu stereotipnoga izgleda i niske inteligencije.

Avengers

Zarada od 1,3 milijarde dolara je zapravo najveći kompliment za ovaj inače prosječan film. Avengers ima sve elemente blockbustera. Vanzemaljci dolaze na Manhattan i dočeka ih tim super junaka, koji usto organizira u borbenu formaciju Captain America osobno. Sve u svemu savršen film za pobijedit dosadu na dva i pol sata.

District 9

Jedan dan prije 28 godina ogromni svemirski brod dolazi iznad Johannesburga u Južnoafričkoj Republici, no ne radi se o invaziji već o humanitarnoj katastrofi. Umjesto da napadnu svijet oni su se na njemu nasukali. Stanovnici ne znaju točno šta da naprave s gostima koji se ne mogu uklopiti. Film se kroz tematiku vanzemaljskog posjeta bavi problemom svih onih grupa koji su odbačene i neshvačene od ostatka svijeta.

The Day the Earth Stood Still

Za kraj smo ostavili jedan kultni film iz 50-tih. Vanzemaljci dolaze na zemlju kako bi rekli ljudima da moraju probati živjeti u miru ili će morati biti uništeni kao prijetnja ostatku svemira. Jednostavna poruka nije nimalo izgubila na svojoj težini, makar je prošlo preko 60 godina od nastanka ovog filma.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap