Pretraga

Najbolji glazbeni filmovi

A- A+

Filmovi koje možete gledati, ali i uživati u odličnoj glazbi? Da, molim!

Dont Look Back(1967)

Film Roberta Zimmermana prati Boba Dylana na njegovoj turneji onda kada Dylan odlučuje da će odsada biti drugačija rock-zvijezda: ratoboran, nespretan te se neće dati stjerati u kut od strane kritičara i fanova. Film je pun hipnotizirajućih scena – Dylan se ruga novinaru , Dylan svira “Its All Over Now Baby Blue” u hotelskoj sobi punoj zbunjenih ljudi. Dylan u ovom filmu jednostavno pršti karizmom.

Gimme Shelter (1970)

Jedan od najvažnijih glazbenih dokumentaraca , prati grupu Rolling Stones od vrhunca njihove karijere u 70-tima – od nastupa u Madison Square Gardenu do nesretne smrti obožavatelja u Altamontu. Zanimljivo je da je jedan od snimatelja dokumentarca bio tada nepoznati George Lucas.

Woodstock (1970)

Vrlo je vjerojatno da festival Woodstock ne bi dobio toliku povijesnu i kulturnu važnost da nije bilo filma Woodstock koji je 1970. godine dobio i nagradu Oscar za najbolji dokumentarni film. Na filmu je radio i Martin Scorsese, a live nastupi koje možemo tamo vidjeti sigurno će vas prikovati za ekran.

Detroit Rock City (1999)

Film o četiri tinejdžera koji sviraju u KISS cover bendu u 1978. godini i koji pod svaku cijenu žele otići na koncert svojih idola. Iako je podbacio na kinoblagajnama, film je postao klasik za fanove grupe KISS i rockere općenito.

Almost Famous (2000)

15-godišnji dječak William Miller dobije šansu pisati za magazin Roling Stone i pratiti imaginarni bend Stillwater na njihovoj turneji. Scenarist i redatelj Cameron Crowe scenarij za ovaj film temeljio je na svojim vlastitim iskustvima – on je bivši novinar Rolling Stonea i cijeli film zapravo gledamo njegovim očima. U ovom poluatobigrafskom djelu on nas vodi u svijet seksa, droge i rocknrolla 70-tih, uz odličan soundtrack i sjajnu glumačku postavu.

Control (2007)

Rađen u crno-bijeloj tehnici, Control se fokusira na grupu Joy Division i njihovog frontmena Iana Curtisa koji je počinio samoubojstvo u 23. godini života. Film je temeljen na biografiji Deborah Curtis , a istražuje Curtisov život od njegovih školskih dana do njegove smrti 1980. godine. Pritisak uspjeha, razočaranje u ljubavi i bolovanje od epilepsije prikazani su kao bitni faktori koji su utjecali na Curtisov rani odlazak.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap