Pretraga

Najbolji i najgori kostimi superheroja

A- A+

Većina stripovskih superheroja je dobila svog dvojnika na filmskom platnu. Budući da su takvi filmovi sve popularniji, možemo ih očekivati još i više. Pogledajte filmove u kojima su kostimi superheroja izazvali oduševljenje gledatelja, ali i od ozbiljnog filma napravili komediju.

Mnogi redatelji se trude prikazati svoje filmske heroje identičnima, ili čak i boljima, od originala u stripovima. Dok nekima to i uspije, drugi ne ulože dovoljno truda pa glavni glumci izgledaju presmiješno u svojim kostimima.

Mi vam donosimo listu najboljih i najgorih kostima superheroja. Započinjemo s najboljima:

www.watchcartoononline.com

Batman (2005.)

Christopher Nolan je 2005. godine odlučio napraviti realističniji kostim borca protiv kirminala. Izgledao je vjerno stripu, ali nije bio identična kopija te je estetski bio bolji.

The Watchmen (2009.)

Mnogi su mislili kako je ekranizacija grafičke novele ‘The Watchmen‘ od Alana Moorea nemoguća, ali je Zack Snyder odlučio riskirati. Bilo je teško napraviti kostime slične onima u stripu, što bi oštetilo i sam film. Na svu sreću Snyder je uspio oduševiti fanove izgledom The Comediana, Nitea Owla, Dr. Manhattana, Silka Spectre, Ozymandiasa i Rorschacha.

Hellboy (2004.)

Guillermo del Toro i ostatak ekipe su se potrudili te je Hellboy izgledao na ekranu identično kao i u stripu.

Captain America (verzija u  filmu ‘The Avengers‘)

Joss Whedon je pristupi veoma oprezno modernizaciji kostima za Captain Americu. Uspio je postići to da Chris Evans ne izgleda neukusno i smiješno u uskom odijelu, a svi su se elementi iz stripa nalazili i na filmskom liku.

Iron Man (2008.)

Iron Manovo oružje izgleda vjerno nacrtanom u stripu. To se postiglo zbog toga što je cijelo odijelo sastavljeno od individualnih dijelova pa ne izgleda kao saliveni kip zlata i željeza.

Spider-Man (2008.-2012.)

Kostim Spider-Mana je najbolje dupliciran. Vjerojatno zato što  ga je najlakše bilo vjerno ‘preslikati’. Sam Raimi i Marc Webb napravili su odličan posao te ispunili očekivanja gledatelja.

______________________________________________________________________________________________________

Slijede najgori kostimi:

The Phantom (1996.)

Ekranizacija superheroja ‘The Phantom’ rezultirala je presmiješnim izgledom glavnog glumca. Kostim je bio presvijetao i preljubičast zbog čega je ozbiljan lik protumčen na potpuno drugačiji način.

Batman/Robin/Batgirl (1997.)

Postoje razne verzije Batmana i drugh likova iz jednog od najpopularnijih stripova svih vremena. Tim Burton je u prva dva filma koristio jednostavne crne kostime, ali se onda upetljao Joel Schumacher te je zaslužan za najsmješniji izgled Batmana, Robina i Batgirl. Zbog njega se za film iz 1997. godine veže pogrdan naziv ‘bat nipples’.

Green Lantern (2011.)

Film ‘Green Lantern‘ nije postigao veći uspjeh, a jedan od mnogobrojnih razloga je i taj što je Ryan Reynolds bio obučen u užasan kostim, zbog kojega je izgledao anemično. Uloženih 200 milijuna dolara očito nije bilo dovoljno da se potrude za bolji kostim.

The Tick (2001.)

The Tick je jedan od superheroja čiji se izgled nikako ne bi trebao prikazivati u realnom svijetu. Svejedno su se odlučili napraviti seriju o ovom liku i obući Patricka Warburtona u najgori kostim ikad smišljen.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap