Pretraga

Najboljih 20 nogometaša dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva

A- A+

Nakon dva dana pauze na Svjetskom nogometnom prvenstvu, danas će se odigrati prvi četvrtfinalni dueli. Sastaju se Francuska i Njemačka te Brazil i Kolumbija. No, prije završne borbe za naslov, pogledajte kojih je 20 igrača najviše pokazalo u dosadašnjem dijelu natjecanja.

Screenshot: Whoscored.com

Pauza od dva dana na Svjetskom nogometnom prvenstvu, iskorištena je da se zbroje dojmovi i istaknu pojedinci koji su obilježili prvi dio natjecanja. Prema poznatom portalu Whoscored.com, koji se bavi nogometnim statistikama, analizama i rangiranjima igrača, daleko najbolji pojedinac dosadašnjeg dijela Prvenstva je argentinski čarobnjak Lionel Messi. Slijedi ga Arjen Roben, a prvu trojku zaokružuje nadahnuti napadač Kolumbije James Rodriguez. Na spomenutom portalu su naveli ljestvicu najboljih 20 u do sada odigranim utakmicama SP-a.

Izdvojeni članak

Nogometaši s najdužim prezimenima na Svjetskom prvenstvu

Na toj listi, najviše je reprezentativaca Brazila (Neymar, Oscar, Luis Gustavo) te Francuske (Benzema, Sagna, Valbuena), odnosno po tri.

Po 2 imaju Amerikanci (Brooks, Howard), Argentinci (Messi, Di Maria) a zanimljivo i ‘potučeni’ Španjolci (Albiol, Juanfran).

Kada je riječ o klubovima koji imaju najviše članova među prvih 20, po tri pojedinca igraju u redovima Barcelone (Messi, Neymar, Sanchez) i pomalo iznenađujuće Wolfsburga (Luiz Gustavo, De Bruyne, Ricardo Rodriguez).

Mada vratari nerijetko na ovom prvenstvu igraju ključne uloge u svojim timovima, među 20 najboljih po ocjenama Whoscoreda, našao se tek jedan, Tim Howard, koji je zauzeo baš posljednju poziciju.

Dodajmo i da se veznjak susjedne Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić našao na visokom šestom mjestu.

Najboljih 20 nogometaša dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva
Share via
Copy link
Powered by Social Snap