Pretraga

Najgori filmski remakeovi

A- A+

U današnje vrijeme gledatelji sve češće imaju priliku gledati remakeove starih filmova, što neki smatraju lošim potezom, iako zarada dosegne vrtoglave cifre. Rijetko kad se dogodi da nova verzija bude bolja od originala, a mi vam donosimo popis najgorih remakeova filmova svih vremena.

Kad redatelji i scenaristi ostanu bez vlastitih ideja, onda se odluče napraviti remake kultnog filma koji je u svoje vrijeme postigao veliki uspjeh. U najčešćem slučaju novija te modernizirana verzija ne pretekne original u kvaliteti, iako možda donese veću zaradu. Postoji nekoliko filmova čiji su remakeovi toliko loši da je njihovo snimanje bio pravi gubitak vremena i novca. U nastavku pogledajte najgore filmske remakeove svih vremena.

diabolicalpants.blogspot.com

‘Rollerball’ (1975. i 2002.)

Originalni ‘Rollerball‘ je pravi klasik među filmovima znanstvene fantastike, ali je 2002. godine snimljen remake koji nije ni približno dobar onome iz 1975. godine kada je glavnu ulogu tumačio James Caan.

‘The Wicker Man’ (1973. i 2006.)

Nicolas Cage glumi u jednom od najlošijih remakeova svih vremena, a riječ je o verziji filma ‘The Wicker Man‘ iz 2006. godine. Priča o policajcu koji traga za nestalom djevojkom prvi put je snimljena 1973. godine, a prema mnogima, novija verzija nije ni bila potrebna.

‘The Texas Chainsaw Massacre’ (1974. i 2003.)

‘The Texas Chainsaw Massacre‘ je horor koji se ne biste trebali pogledati u novijem izdanju iz 2003. godine. Iako se među skupinom koji lovi deformirani ubojica s motornom pilom nalazi Jessica Biel, ako imate želju pogledati dobar horor, preporučujemo vam original iz 1974. godine.

‘The Stepford Wives’ (1975. i 2004.)

Film ‘The Stepford Wives‘ iz 2004. godine u kojem glume Nicole Kidman, Matthew Broderick, Glenn Close, Bette Midler, i Faith Hill se smatra jednim od najvećih promašaja u svijetu filma. Ako želite gledati naizgled idilične živote savršenih supruga iz predgrađa, koje su zapravo roboti upravljani od strane svojih supruga, pogledajte original iz 1975. godine s Katherine Ross i Peterom Mastersonom.

‘Planet of the Apes’ (1968. i 2011.)

Tim Burton je 2011. godine napravio remake od originalne verzije filma ‘Planet of the Apes‘ iz 1968. godine te zaradio preko 160 milijuna dolara, ali kvaliteta nove verzije se ne može usporediti s originalnom. Mark Wahlberg se nije pretjerano proslavio ulogom kapetana Lea Davidsona.

‘Mr. Deeds’ (1936. i 2002.)

‘Mr. Deeds Goes to Town’ iz 1936. godine, s legendarnom ikonom Garyjem Cooperom, smatra se jednim od najboljih filmova, a pokupio je brojne nagrade i nominacije. Na svu nesreću, 2002. godine ga je zamijenio Adam Sandler u novoj verziji ‘Mr. Deeds‘ koji je također dobio brojne nominacije, ali one za najgoreg glavnog glumca, najgoru glumicu te najgori remake.

Najgori filmski remakeovi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap