Pretraga

Najgori ljubavni prekidi: ‘Ostavio me tjedan prije rođendana, kad mi je mama završila u bolnici’

A- A+

Romantika, ljubavne veze i odnosi u kasnoj su tinejdžerskoj dobi mnogima jedna od važnijih preokupacija. Na žalost, pritom su neizbježni i prekidi, koji ponekada znaju biti poprilično neugodni. Pratitelje na Instagramu pitali smo koji je najgori ljubavni prekid kojeg su doživjeli.

Foto: Vera Arsic; Pexels

Ljubavni brodolomi u mlađoj životnoj dobi nisu rijetkost, ali ponekada znaju biti vrlo neugodni. Neka od svojih najgorih iskustava naši Instagram pratitelji odlučili su podijeliti s našim čitateljima. Od tipičnog ‘ghostanja’ do svađa pred cijelom školom, ovo su njihove priče.

Petra (18)

Dečko me ostavio preko poruke dok sam bila u školi i imala sam sat fizike. Kad je profesor primijetio da plačem rekao mi je: ‘Petra ne moraš plakati, nije ovo gradivo toliko teško’. Kada mi je profesor to rekao cijela situacija mi je postala jako smiješna, tako da više nisam bila tužna zbog prekida.

Tea (19)

Dečko je prekinuo sa mnom tjedan dana prije mog rođendana, kada mi je mama završila u bolnici. Zbog druge cure. Što se tiče mojih osjećaja, prvo sam bila šokirana i tužna, ali sam jako brzo shvatila da mi takva osoba ne treba i našla sam nekakvu pozitivnu stranu u svemu tome. Prvo sam plakala, kao što bi vjerojatno svaka osoba u toj situaciji. Ali onda ubrzo mi je postalo svejedno i samo sam se maknula od te osobe koja me, ironično, u periodu od mjesec dana molila da se pomirimo, uz, vjerujem, lažna obećanja da će ostaviti tu djevojku s kojom je još uvijek.

Ema (18)

Izdvojeni članak

[Kako si?] Izolacija vam ne mora uništiti ljubavnu vezu: Studentica psihologije otkriva koje greške najčešće činimo

Krenula sam u drugu srednju školu kako bih se prekvalificirala i prvi dan kada sam ga vidjela, zaljubila sam se u njega. Kasnije smo počeli pričati, viđati se i dopisivati preko društvenih mreža, a na kraju i završili zajedno. Išli smo u isti razred pa je bilo super, zadnja godina, maturanti smo bili. Bili smo u vezi osam mjeseci, no pošto je došla korona, nisam se htjela viđati s njim. Morala sam misliti na svoju obitelj i njegovu, nisam htjela biti sebična. U tom vremenu on se ohladio, počeo se dopisivati s bivšom curom, prekinuo sa mnom. Tjedan dana kasnije se poljubio s njom u kafiću gdje su mi prijatelji, dok sam ja taj isti tjedan plakala prije spavanja, a kada sam se probudila, tijekom dana i smršavila dva kilograma, jer nisam mogla jesti. Vidjela sam se s njim i kasnije, inače ne bih hodala s dečkom, pa mi je to bio najgori i najbolniji prekid. Kao da sam izgubila dio duše i osjećala sam se praznom bez osjećaja da budućnost postoji.

Helena (22)

Kao dosta hladna osoba koja se teško veže, uspjela sam se zaljubiti preko ušiju i zavoljeti osobu koja je za mene, prije nego li sam ga upoznala, bila samo još jedna u nizu zezancija. Onda se sve okrenulo, pokazao mi je što znači biti voljen, romantičan, imati osjećaje. Otvorio mi se koliko sam i ja njemu. Bio je najbolji na svijetu, a ja sam se trudila biti i njemu najbolja. Proveli smo nekoliko najljepših mjeseci zajedno, a onda je on odlučio okrenuti ploču i biti hladan. Nije se javljao po nekoliko dana, ništa mi nije govorio, inicirala sam viđanja koje je on odbijao. Na samom kraju ispostavilo se da je on odlučio da mi više nismo skupa, što mi nije mogao reći ni preko poruke niti uživo nego sam, slučajno, saznala od njegovog prijatelja koji je bio vani kada i ja. Pokušala sam riješiti sve s njime i razjasniti sebi zašto je do toga došlo, ali eto, ignorira me sve od tada i do danas ne znam što sam krivo napravila i zašto me nije mogao ostaviti na normalni način, a ne preko prijatelja.

Lana (18)

Bila je veza na daljinu. Prevario me s tri cure iste večeri na nekom rođendanu, lagao oko toga i ja sam saznala preko frendice tri dana nakon. Reagirala sam tako da nisam išla u školu sljedeći dan, a osjećala sam se kao da više nikad nikome ne mogu vjerovati.

Kristian (16)

Idemo zajedno u razred, tjedan dana nakon prekida rekla mi je ‘fuj to’ pred cijelom školom i isti taj vikend je ispred noćnog kluba došla s nožem i prijetila mojoj najboljoj prijateljici da će je izbosti. Od tog dana nismo razmijenili ni riječ. Nisam ju prijavio policiji zato što nisam prijetnje shvaćao ozbiljno i nije bilo nikakvih konkretnih dokaza.
Nije mi bilo previše krivo nakon prekida, jer sam shvatio da cura nije sva svoja i također sam shvatio da nikad ne treba biti u vezi s nekim iz razreda.

Izdvojeni članak

Ljubav u doba korone: Studenti otkrivaju kako izgleda ‘prisilna’ veza na daljinu

Mario (26)

Bili smo cimeri oko godinu dana, samo na ‘bok, bok’. Jednu večer nakon navedene godine se spustila kod mene, ni sam ne znam zašto. I onda je sve počelo. Nisam ništa pokazivao jer sam mislio da samo želi razgovor s cimerom i to je sve neko prijateljstvo u studentskim danima i dok smo cimeri. To je trajalo 3-4 mjeseca i sve bilo u redu. Jednu večer je pozovem kod sebe jer smo bili sami u kući (u kojoj živi više cimera). I tako smo se podružili, a onda je došlo vrijeme za spavati i ona ode kod sebe i pozove me da dođem do nje prespavati, kao da se boji jer je tu noć je padala kiša i grmjelo, a i kuća je bila prazna. Dođem kod nje da ću leći na kauč ona me pozove kod sebe u krevet, ja – ok. Iskreno nisam opće pomišljao da će mi da imamo seks, ali smo ga imali.

I sutradan smo sjeli i razgovarali o svemu. Uglavnom rekla je da bi bila sa mnom, ali pošto smo cimeri je neizvedivo. Najbolje u priči što joj je mjesec dana nakon toga bio rođendan i ja sam kupio čokoladu i dvije avionske karte za Beograd. Htio sam je odvesti tamo i pitati da mi bude cura, kasnije žena. Bio sam ispred njezinih vrata i zatim je naišla druga cimerica, ja sam se smotao i pobjegao, dogovorili smo se da za naše druženje ne sazna nitko. Nakon toga sam je pozvao službeno na spoj, dok mi je ona odgovorila da ne može, da ima nekih problema u obitelji i tako to.
Uglavnom, ona je otišla doma u Zagreb i išla raditi praksu. I saznajem da je tamo upoznala nekoga i da je sada s njim već godinu i pol.

Još ne znam razlog zašto je sve napravila i zašto je sve počela, ako nije željela imati ništa ozbiljno sa mnom i onda nakon mene nađe dečka odmah čim je otišla u Zagreb.

Arijana (17)

Početkom jedne školske godine upoznala sam Danijela. Nisam vjerovala u ljubav na prvi pogled, no njegove zelene oči su me više nego očarale. Nedugo nakon toga, priznala sam mu svoje osjećaje no nitko nije bio iznenađen zbog mog očiglednog ponašanja. Danijel i ja smo pričali te mi je priznao da i on mene vidi više kao curu neko kao prijateljicu. Pitao me bi li htjela biti njegova cura i ja sam presretno pristala. Kao u svakoj vezi i na početku je sve bilo kao u bajci, no nakon nekog vremena pokazale su se naše prave boje. Danijel se počeo ponašati dosta hladnokrvno, bezobrazno i egoistično, dok sam ja vrlo emocionalna osoba i često pojedine stvari znam primiti previše osobno. Njegovo ponašanje me vrijeđalo, no nisam ga prestala voljeti. Danijel je u potpunosti promijenio mišljenje o meni, što je rezultiralo dnevnim svađama. Došlo je vrijeme Božića i nape svađe iz dana u dan bile su sve gore. Htjela sam imati miran Božić s obitelji i zabavnu Novu godinu s prijateljima te sam na Božić, sa suzama u očima, rekla Danijelu da ne mogu biti u takozvanoj vezi. On se složio sa mnom te nismo kontaktirali jedno drugo do kraja dana. Prije nego sam išla na spavanje, Danijel mi je poslao poruku da mu je žao što smo prekinuli, ali nisam mogla biti u takvom odnosu ponovno. Iako se on promijenio nagore, svejedno sam ga istinski voljela i htjela sam da bude sretan.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap