Pretraga

Najgori razlazi članova popularnih svjetskih bendova

A- A+

Povijest glazbe obilježilo je nekoliko jako ružnih razlaza planetarno popularnih bendova. Ponekad je bila riječ o mirnom  prekidu suradnje, nakon čega je svatko od članova otišao svojim putem. No u nekim slučajevima, poput recimo sastava Guns N’ Roses, raspadu su prethodili brojni problemi i svađe.

Razlazi članova megapopularnih svjetskih bendova nisu rijedak slučaj, no ponekad prekidu suradnje prethode ispoljavanja brojnih problema na površinu. Upravo je takva situacija bila sa sljedećim sastavima.

Izdvojeni članak

Bendovi s užasnim imenima

Guns N’ Roses

Jedan od najpopularnijih sastava u svijetu glazbe, Guns N’ Roses nije se raspao na najljepši način. Davne 1990. godine, ostali članovi su izbacili prvotnog bubnjara Stevena Adlera iz grupe zbog njegove ovisnosti o raznim drogama. Nakon toga sastav je i dalje nastavio s radom, no onda je Axl Rose započeo fazu redovnog kašnjenja na nastupe i koncerte.

Tri godine nakon, točnije 1993. godine, svi su krenuli svojim putem, a međusobni odnos članova samo se pogoršavao. Axl je Slasha čak nazvao ‘rakom’ te odbio prisustvovati na svim eventima gdje se pojavljivao bivši član benda.

The Police

The Police je osnovao 1997.godine bubnjar Stewart Cpeland, zajedno sa Stingom i gitaristom Andyjem Summerom. Grupa je postigla veliki uspjeh, no sve je počelo padati u vodu kada je Sting preuzeo stvar u svoje ruke i počeo kotrolirati bend. Naime, ostali članovi su se u jednom trenutku počeli osjećati kao Stingovi zaposlenici, što im se naravno nije sviđalo. Zbog toga su izbijale sve češće i jače svađe. Nakon toga je popularni sastav nestao s lica zemlje.

Rage Against the Machine

Jedan od najboljih rap-rock bendova 90-ih godina također je naišao na teške prepreke zbog kojih se sastav razišao. Izdavši tri albuma za kojima su brojni fanovi poludjeli, polako su se približili svom kraju. Oko 2000. godine sve je krenulo nizbrdo, pa tako i odnos među članovima, a u rujnu iste godine zbog neslaganja pjevač Zack de la Rocha je najavio kako napušta bend.

The Clash

Baš kao The Police, tako se ni članovi The Clasha nisu mogli nositi s uspjehom. Zahvaljujući hitu ‘Rock the Casbah’ 1982. godine sastav se transformirao u prave MTV zvijezde. No Topper Headon koji je napisao spomenuti hit, morao je napustiti bend zbog teške ovisnosti o heroinu. Nakon toga se prostali članovi nisu mogli složiti o budućem glazbenom pravcu kojim će bend krenuti, pa je svatko krenuo svojim pute. Mick Jones se okrenuo hip-hopu, Paul Simon reggaeu te je Joe Strummer naginjo punku. Jones i Strummer su jedva komunicirali, stoga je The Clash uskoro postao dio povijesti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap