Pretraga

Najkrvavije filmske scene svih vremena

A- A+

www.fogs.com

Jeste ikada gledali neki film i zaključili kako je određena scena iz tog filma najkrvavija do sada? Ukoliko imate ikakvih dvojbi i niste sigurni jeste li upravu, donosimo vam popis najkrvavijih scena ikada snimljenih u povijesti filmske industrije.

Blood: The Last Vampire (2009)

Film je prepun krvavih scena i teško je odabrati onu ključnu koja ga je postavila na tron ove ljestvice. Saya je u većini scena okružena grupom demona koje ubija na neobične i kreativne načine što rezultira velikom količinom krvi. U jednom trenutku na njih baca metalne šipke, zatim neke reže na pola i pretvara ih u krvave fontane.

The Shining (1980)

Zašto se The Shining i danas ubraja među najstrašnije filmove svih vremena možda će vam pomoći prikaz ove scene. Wendy ugleda kako ogromna količina krvi iz dizala teče kao rijeka prema njoj. Scena je dosta neobična, s obzirom u kojem je vremenu snimljena, a i dan danas spada u najstrašnije scene s morem krvi.

Blade (1998)

Sjećate se scene na početku filma Blade koja prikazuje rulju vampira u noćnom klubu po kojima pada kiša krvi? Zatim ulazi Blade koji ubija polumrtve, nadrogirane nakaze i jedino što u tom trenutku vidite je krv. To je scena koja je ovaj film smjestila na našu ljestvicu.

A Nightmar on Elm Street (1984)

Najkrvavija scena ovog filma je ona u kojoj Freddy dovuče Glenna na sredinu kreveta koji ga uvuče u podzemni svijet, zatim se pojavljuje obilna količina krvi koja pod jakim pritiskom pljušti do stropa.

Kill Bill (2003)

Čim čujete da se priča o krvavim filmovima, sigurno vam na pamet padne Kill Bill. Scena koja se najviše se crveni je trenutak kada The Bride ubija jednog od 88-orice i u potpunosti mu izvuče oči. Zatim mačem, uz break dance, reže potkoljenice, gležnjeve i noge 88-orice, a njihova krv pršti posvuda.

Saw (2004)

U prvom dijelu ovog serijala Amanda mora razrezati svoju, naizgled mrtvu, cimericu kako bi pronašla ključ i oslobodila se iz zamke. Scena u kojoj ona uzima nož i reže cimericu te traži ključ po njenim unutarnjim organima završava Amandom prekrivenom njenim tjelesnim tekućinama.

Scream (1996)

Klasik Scream se našao na ljestvici zahvaljujući sceni u kojoj ubojica kuhinjskim nožem ubode Casey Becker u prsa, raspara joj grlo i nastavlja s ubodima dok Casey pliva u krvi.

Final Destination 2 (2003)

Na popis bi mogli uvrstiti svaki dio serijala Final Destination, ali se posebno ističe ova scena iz drugog dijela. Žena je doživjela prometnu nesreću uzrokovanu udarom cijevi u njen automobil.

Dok se ona trudi napustiti smrskani automobil, otvara se zračni jastuk i njena glava se zabija u puknute cijevi. Osim što je scena iznenađujuća prepuna je krvi jer prikazuje cijevi kako izlaze iz njene glave dok dijelovi mozga lagano ispadaju.

Najkrvavije filmske scene svih vremena

Share via
Copy link
Powered by Social Snap