Pretraga

Najljepši animirani kratki filmovi

A- A+

Kolikogod imamo godina, nikad nismo prestari za dobar animirani film. Odlična animacija, fenomenalni efekti, kvalitetni glasovi glumaca i maštovita priča u pozadini samo su neki od razloga zašto gledamo animirane filmove. Donosimo vam pet najboljih kratkih animiranih filmova, koje vjerojatno još niste pogledali.

Mnogi nepoznati autori koji se bave filmskom umjetnosti uživaju raditi animirane filmove. Često se odlučuju za kratke filmove od svega desetak minuta, koji nisu popularni na tržištu, no osvajaju festivale kratkih animiranih filmova diljem svijeta. U nastavku vam donosimo pet takvih filmova, a na vama je da sjednete i uživate.

1. Partly Cloudy

Ovaj kratki film ima svoju moralnu poruku: ‘Ne sudi knjigu po njenim koricama’. Film koji je napravio animator Fabrice O. Jubert, koji je nekad radio i u poznatom DreamWorksu priča o biznismenu iz visoke klase koji je zaboravio svoj novčanik kad je pio kavu u otmjenom kafiću.
Ostatak pogledajte sami, a ovaj film je bio nominiran kao najbolji animirani kratki film 2009. godine na Oscarima.

2. Oktapodi

Koliko daleko biste vi išli za ljubav? Oktapodi je francuski kratki film koji se bavi pričom o dvije hobotnice koje su prošle seriju smiješnih događaja samo kako bi ostale jedna s drugom i pobjegle čovjeku iz restorana. Pogledajte kako prava ljubav može preživjeti sve, pa čak i kad ste u opasnosti da završite kao nečija večera.

3. Geri’s Game

Možda najpopularniji na ovoj listi kratkih animiranih filmova, radi se o Geriju. To je li koji jednog jesenskog dana u parku igra šah sam sa sobom. Kako zapravo možete pobijediti u šahu protiv samoga sebe? Pogledajte u nastavku.

4. Alarm

Mnogi ljudi mogu se poistovjetiti s ovom pričom. Jeste li ikada ujutro više puta namjestiti alarm za deset minuta kasnije, pa onda ponovno, pa još jednom… Glavni lik ovog osmominutnog crtanog filma također ima sličnih problema.

Ovaj film napravila je nezavisna animacijska ekipa iz Koreje poznata pod imenom Mesai.

5. Alma

Bivši Pixarov animator Rodrigo Blaas 2009. godine napravio je Almu, malu djeovojčicu koja će ispričati priču o tome što se jednog lijepog snježnog dana događa na ulicama Barcelone.

Alma na španjolskom jeziku znači duša. Pogledajte zašto je značenje njezinog imena za ovaj film tako važno, osobito za kraj filma.

Najljepši animirani kratki filmovi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap