Pretraga

Najmlađi hrvatski programer igara izbacio na tržište ‘Zombie Apocalypse 8Bit’

A- A+

Maturant Leon Šebrek održao je obećanje mjesec dana staro kad je najavio da će objaviti novu 2D video igru prije zimskih praznika. Naime, najmlađi programer video igara, koji pohađa Elektrostrojarsku srednju školu u Varaždinu, izbacio je na tržište ‘Zombie Apocalypse 8Bit’ koju je već prvog dana skinulo stotinjak ljudi, a četiri puta više pogleda prikupila je na YouTubeu.

Leon Šebrek, maturant u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, iza sebe ima već poduži staž kao programer video igara, a svojevremeno je bio i najmlađa osoba koja se tim bavi.

Izdvojeni članak

Varaždinski maturant i programer već ima poslovnu ponudu, a planira i jednog dana otvoriti vlastitu tvrtku

Prije nešto manje do mjesec dana Leon nam je otkrio svoje planove za budućnost, kakve je poslovne ponude dobio, ali i dao obećanje da će prije zimskih praznika na tržište izbaciti novu 2D video igru pod nazivom ‘Zombie Apocalypse 8Bit’.

Potonje je i ispuni te je objavio svoj zadnji uradak koji je dostupan za skidanje u Googleovoj trgovini.

– Već prvi dan sam skupio oko 400 pregleda na YouTubeu te je igru skinulo preko 100 ljudi. Evo i zarada mi je krenula već prvog dana, tako da za sad sve uspješno ide, istaknuo je Šebrek koji nam je ranije otkrio kao mu je potom cilj igru povezati sa sponzorima i dodatno ju srediti.

Leon je u izradi ove igre sam crtao modele, radio animacije i programirao, a kako je već duže vrijeme htio napraviti igru u 8bitnoj grafici koja bi estetski dobro izgledala, to je i postigao.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap