Pretraga

Najneobičniji tretmani uljepšavanja

A- A+

Kako je ljepota na visokoj cijeni, tako su i ljudi diljem svijeta spremni sve poduzeti kako bi došli do nje, pritom izdvajajući velike svote novca i posežući za tretmanima koji su u najmanju ruku neobični. Raspon postupaka uljepšavanja kreće se od mazanja svakovrsnih životinja po tijelu do korištenja njihovih izlučevina. Evo nekih od češće primjenjivanih beauty tretmana, pa i među bogatim i slavnim.

www.ctvnews.ca

Stilisti, vizažisti, frizeri, kreatori neka su od zanimanja koja imaju zadatak utjecati na bolji izgled pojedinca. Kao i u drugim djelatnostima, unutar ovih također se eksperimentira s različitim kemijskim i prirodnim preparatima. Među njima su i neki vrlo neobični tretmani, koji na sam spomen ne zvuče ugodno, a pogotovo zamislimo li, da ih koristimo na svome tijelu. Evo nekih od najneobičnijih postupaka uljepšavanja, kojima nisu odoljele ni zvijezde crvenog tepiha.

Izdvojeni članak

Gafovi pri uljepšavanju svjetskih zvijezda

Ptičji izmet

Zamislite beauty tretman u kojem vam nanose ptičji izmet na lice, sa svrhom omekšavanja kože, njegovanja tena i povećanja njegovog sjaja. Jedan od najpoznatijih salona koji nudi ovu uslugu, dakle postupka uljepšavanja usitnjenim i pročišćenim izmetom slavuja,  nalazi se na Manhattanu u New Yorku, a košta gotovo 200 dolara za sat vremena, koliko otprilike tretman traje. ‘Bird poop facial’ postupkom koristi se Victoria Beckham.

Tretman puževima

Također se tiče njege kože lica, a postupak se nudi u Japanu. Sama pomisao da se ove sluznate životinje kreću po vašem licu, zvuči kao noćna mora, no japanski stručnjaci tvrde, da je tretman djelotvoran jer eliminira stare stanice na licu, na taj način njegujući i podmlađujući kožu. Postupak se koristi i za liječenje kože nakon opeklina.

Izdvojeni članak

Napravljena aplikacija koja će vas uljepšati na fotografijama

‘Pivski’ tretman

Češka osim što je zemlja u kojoj se prave izvrsna piva, koja se potom u velikim količinama konzumiraju, u pojedinim spa centrima u ovoj zemlji moguće se opustiti u pivskoj kupki. Uz opuštanje ovakva kupka ima pozitivne učinke na kožu i kosu, smanjuje napetost u mišićima i ojačava imuni sustav. Barem tako kažu Česi koji nude tretmane.

Kavijarska krema

U ovoj se kremi nalaze jajašca ribe jesetre, a koristi se za njegu lica. Proteini koji su u sastavu ikre učvršćuju i vlaže lice. Pakiranje od 100 mililitara ove kreme košta oko četiri tisuće kuna, a njome se između ostalih koristi i Angelina Jolie.

Zmijski otrov

Sastavima krema za lice samo je nebo granica. Jedna od takvih u svome sastavu ima sintetski zmijski otrov koji ima slično, ali blaže djelovanje, kao pravi ugriz zmije. Slavna glumica Gwyneth Paltrow koristi se ovakvom kremom.

Najneobičniji tretmani uljepšavanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap