Pretraga

Najpametniji celebrityji Hollywooda

A- A+

Modeli, glumci i glazbenici često su percipirani kao neinteligentni zbog likova koje igraju ili stigne njihovih karijera, no ipak dosta je onih koji će vas iznenaditi svojom inteligencijom i pameti.

Sigurno niste znale da neke zvijezde imaju akademsko obrazovanje, da su objavljivani autori u znanstvenim časopisima, ili da imaju visoke kvocijente inteligencije. Na celebrityje se često gleda na sretnike koji su zbog talenta i dobrih prilika uspjeli u životu, a ne smatra ih se pretjerano pametnima. Ipak, neki od njih dokazat će va suprotno. Business Insider donosi listu najpametnijih celebrityja u Hollywoodu.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Kako su celebrityji izgledali na svojim maturalnim večerama

Natalie Portman govori šest jezika, a objavila je i znanstvene radove

Glumica koja je nosila glavnu ulogu u uspješnici ‘Crni labud’, Natalie Portman, dvaput je objavila rad u znanstvenim časopisima. Posjeduje bakalaureatsku diplomu s Harvarda, a pohađala je i kolegije na Sveučilištu Hebrew u Jeruzalemu. Profesori na Harvardu tvrde kako je izvrstan student, a govori šest jezika i kaže kako bi radije bila pametna, nego filmska zvijezda. njezin kolega Ashton Kutcher trebao je upisati MIT i Purdue, no stipendije su mu oduzete jer je provalio u svoju srednju školu iz šale. Pjevačica Cheryl Cole studirala je pak kemijski inženjering, i to uz stipendiju.

James Franco skuplja diplome

U društvu pametnih zvijezda nalazi se i James Franco, koji kupi diplome kao da su izvannastavna aktivnost. Glumac je navodno jako talentiran za matematiku, a nakon što je diplomirao na UCLA u New Yorku, upisao je Sveučilište New York kako bi studirao režiju, a Columbiju i Brooklyn College kako bi pisao znanstvenu fantastiku. Trenutno kandidat za doktorat iz komparativne književnosti na Yaleu.

Izdvojeni članak

Popularni glumci koji su dobivali uloge jer su vješto lagali

Amy iz Teorije velikog praska ima doktorat u stvarnom životu

Unatoč svojoj inteligenciji, Quentin Tarantino nikad nije volio školu. Njegov je kvocijent inteligencije 160, isti kao kod fizičara Stephena Hawkinga. Glumica Mayim Bialek koja u Teoriji velikog praska glumi neurobiologinju Amy, u stvarnom životu posjeduje diplomu iz neuroznanosti, a specijalizirala se za opsesivno-kompulzivni poremećaj.

Sharon Stone primila fakultetsku stipendiju s 15 godina

Kad se spomene ime Sharon Stone, većina se sjeti kultne scene iz Sirovih strasti, no malo ljudi zna da je ona primila fakultetsku stipedniju s tek 15 godina, gdje je studirala kreativno pisanje i umjetnost. I glumica Lisa Kudrow, najpoznatija po ulozi vrckave Phoebe spada u pametne zvijezde. Ona je provodila klinička istraživanja za glavobolje, a diplomirala je biologiju. Ludi Ken Jeong, poznat kao Mr. Chow iz Mamurluka, licenciran je za opstetriciju, odnosno porodništvo.

Najpametniji celebrityji Hollywooda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap