Pretraga

Najpopularniji modni dodatak ove sezone: Evo nekoliko prijedloga kako nositi maramu

A- A+

Svaka godina nosi neki novi trend, pa smo se tako nagledali svega i svačega: od neizostavnih bijelih starki i krznenih prsluka, pa do jakih sjajila, neonskih boja ili crop topova. Ove godine ćemo tako svugdje gledati – marame.

foto: Pexels; Isa G

Kada kažemo da ćemo svugdje gledati šalove, ne marame samo na to da će ih ljudi nositi na ‘tradicionalan’ način, oko vrata, već ćemo ih vidjeti doslovno svugdje. Svilene marame, ili one koje izgledaju kao da su svilene, već se neko vrijeme vrte po Instagramu (koji je postao platforma #1 za diktiranje trendova), a ove godine ih je moguće naći i u svakom dućanu.

Marame su se masovno nosile u devedesetim godinama prošlog stoljeća, koje se malo, pomalo vraćaju u modu. I iskreno, nemamo ništa protiv većine trendova iz tog razdoblja, osim pretankih obrva – zaista se nadamo da se one nikad neće vratiti. No, ako smo išta naučili do sad, to je da u modi zaista vrijedi ‘nikad ne reci nikad’.

Devedesete su sada glavna inspiracija pa ne čudi što su se tu našle i marame. Riječ je o dosta specifičnom modnom dodatku koji se rijetko kada može suptilno ubaciti u odjevnu kombinaciju. Na svu sreću, to ni nije poanta. Marama se može nositi na milijun različitih načina, piše Editorialist, a mi donosimo nekoliko omiljenih ove sezone!

Na glavi

Prvo što ćemo reći jest – ne, ne možete s maramom sakriti masnu kosu. Štoviše, ova marama bi mogla samo naglasiti to da vam kosa nije u najboljem stanju, zato što je potrebno imati kosu na mjestu, kako bi i marama mogla biti na mjestu. Jedino oko čega ne morate brinuti su šiške – one neće biti taknute ovom frizurom.

U svakom slučaju, frizuru možete jednostavno postići. Uzmite maramu i spojite dijagonalno suprotne krajeve. Kada ste dobili trokut, ravan dio stavite tako da vam ide preko čela, a rubove zavežite negdje kod tjemena. Slobodno napravite dupli čvor kako biste se osigurali da vam marama ne spada.

Kao majica

Ovo je onaj način nošenja marame koji ste vjerojatno svugdje vidjeli, zbog čega ste i ušli u ovaj tekst. Odmah ćemo vas upozoriti: ovo je samo za one hrabrije. Ili ako ste spremni eksperimentirati s kombiniranjem majica ispod marame ili jakni iznad marama – onda to možete nekako i ublažiti. U svakom slučaju, na koju god se varijantu odlučili, izgledat će odlično!

S maramom morate napraviti otprilike isti oblik kao i za prijašnju opciju. Ulovite dijagonalne krajeve i zavežite ju oko tijela tako da će ravni dio trokuta biti iznad vaših grudi, a krajeve čvrsto spojite na leđima.

U kosi

Istina, i prva opcija je takva da vam je marama dio frizure, ali nije baš ‘u kosi’. Ovaj trend se nastavlja na sve popularnije scrunchije (priznajte da ih imate mali milijun, nećemo vas osuđivati). Ukratko, imat ćete fensi scrunchie.

Sve što će vam trebati jest obična gumica za kosu – poželjno crna ili u boji vaše kose. Nakon što svežete kosu, uzmite maramu i samo ju vežite oko gumice. Jednostavan proces, ali isto tako može završiti s neurednim repom i barem jednim slomom živaca. Ukratko, nemojte ovo pokušavati ako ste u žurbi…

Remen

Još jedan zanimljiv način nošenja marame jest taj – kao remen. Bit ćemo odmah jasni i reći da ovo ne znači da ne morate nositi remen. Dapače, bilo bi bolje kad biste ovaj trend isprobali na hlačama za koje vam ne treba remen, zato što je marama tu čisto kako bi izgledala lijepo.

Vjerojatno nije potrebno previše objašnjavati kako ju možete nositi kao remen, ali reći ćemo vam da ju možete nositi u nekoliko varijanti: prva je ta da ju stavite oko cijelog struka, no možda će čak i zanimljivije biti ako ju svežete samo na leđima. Jednostavno ju provucite samo sa stražnje strane i svežite s vanjske strane!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap